Εκδρομή γυναικών για το Σύλλογο Βλάχων Ν.Σερρών «Γεωργάκης Ολύμπιος» - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών Εκδρομή γυναικών για το Σύλλογο Βλάχων Ν.Σερρών «Γεωργάκης Ολύμπιος» - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Οκτώβριος, 2016

.23Οκτ09:20.22:00Εκδρομή γυναικών για το Σύλλογο Βλάχων Ν.Σερρών «Γεωργάκης Ολύμπιος»09:20 - 22:00 Σύλλογος Βλάχων Γεωργάκης Ολύμπιος

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου οι γυναίκες του Συλλόγου Βλάχων Ν.Σερρών «Γεωργάκης Ολύμπιος» θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη εκδρομή τους που φέτος έχει σαν προορισμό το νομό Πιερίας. Κάθε χρονιά, κατά το μήνα Οκτώβριο, μέλη και φίλες του Συλλόγου επισκέπτονται πόλεις της Ελλάδας με σκοπό την επίσκεψη ιερών ναών, μοναστηριών, μουσείων, μνημείων, χώρων αναψυχής και ιστορικών περιοχών.

Η πρώτη επίσκεψη των γυναικών είναι η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου που χτίστηκε στα μέσα του 16ου αιώνα και βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων από την Κατερίνη και 1 χιλιομέτρου από τον Κορινό.

Στη συνέχεια, τα μέλη του Συλλόγου θα επισκεφτούν ένα από τα ωραιότερα χωριά της Μακεδονίας, μόλις 4 χλμ από τη θάλασσα και στους πρόποδες του Ολύμπου, τον Παλιό Παντελεήμονα. Ο αναπαλαιωμένος και παραδοσιακός οικισμός βρίσκεται σε υψόμετρο 700μ., με θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο και τις ακτές της Νότιας Πιερίας.

Έχει τέσσερις αιώνες ζωής και χτίστηκε από Ηπειρώτες τεχνίτες, το οποίο είναι εμφανές από τη γνωστή «αετοφωλιά του Ολύμπου», όπου η μακεδονική αρχιτεκτονική συνδυάζεται με την ηπειρώτικη παράδοση.

Η καθιερωμένη αυτή εκδρομή, είναι ουσιαστικά η πρώτη δράση του Συλλόγου των Βλάχων μετά από την τέλεση του Αγιασμού που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας χορευτικής χρονιάς.

Φέτος, ο Σύλλογος γιορτάζοντας τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του προετοιμάζει ήδη τη σημαντικότερη εκδήλωση της χρονιάς, αλλά και το ετήσιο θεματικό ημερολόγιο.

Ωρα

(Κυριακή) 09:20 - 22:00

Τόπος

Σύλλογος Βλάχων Γεωργάκης Ολύμπιος

Καραϊσκάκη 2, Σέρρες

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.