Ιούνιος, 2016

.05Ιου09:00.19:00Εκπαιδευτική εκδρομή για τα χορευτικά του Συλλόγου Βλάχων “Γ.Ολύμπιος”09:00 - 19:00 Πάρκο δεινοσαύρων

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Την Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016 ο Σύλλογος Βλάχων Ν.Σερρών “Γεωργάκης Ολύμπιος” διοργανώνει την καθιερωμένη εκπαιδευτική εκδρομή για τα μικρότερα χορευτικά τμήματά του με φετινό προορισμό το Πάρκο Δεινοσαύρων της Θεσσαλονίκης. Η ξενάγηση η οποία γίνεται από γεωλόγους, σπηλαιολόγους και παλαιοντολόγους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διαρκεί περίπου 1 ώρα και η είσοδος για τα παιδιά των χορευτικών του Συλλόγου είναι δωρεάν, καθώς τα έξοδα (είσοδος-λεωφορείο) τα καλύπτει ο Σύλλογος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο Πάρκο των Δεινοσαύρων – το μοναδικό στην ανατολική Ευρώπη – τα σπάνια αληθινά απολιθώματα και οι αναπαραστάσεις σε φυσικές διαστάσεις «ζωντανεύουν» τον κόσμο των δεινοσαύρων. Τεράστιοι δεινόσαυροι, πλάσματα με κίνηση, μάχες, και αναπαράσταση της γέννησης αυγών από ένα Τρικεράτοπα με τους ήχους των δεινοσαύρων και την βλάστηση να κάνουν την εμπειρία της ξενάγησης μοναδική. Τα θεματικά εκπαιδευτικά πάρκα-εκθέσεις είναι προτεινόμενα σαν εκπαιδευτικές εκδρομές από το Υπουργείο Παιδείας με όλα τα προγράμματα να συνδυάζουν ξενάγηση, διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια, καθώς και ψυχαγωγία στον παιδότοπο και στο αθλητικό κέντρο (κλειστά γήπεδα Μπάσκετ – Βόλεϊ – Ποδοσφαίρου – Πινγκ Πονγκ), με την πλήρη απασχόληση των παιδιών από παιδαγωγούς δασκάλους και γυμναστές. Για τον ελεύθερο χρόνο των  γονέων υπάρχει ο πολυχώρος Nouvelle με χώρους εστίασης, αναψυχής και οργανωμένος μεγάλος παιδότοπος.

Εκπαιδευτικές εκδρομές διοργανώνονται κάθε χρόνο από το Σύλλογο των Βλάχων, κυρίως σε γειτονικές πόλεις του νομού μας, όπως το Πλανητάριο της Θεσσαλονίκης, το Κάστρο της Καβάλας ή η Καλλικράτεια της Χαλκιδικής και η Δράμα. Παρόμοιες εκπαιδευτικές εκδρομές έχουν πραγματοποιηθεί και εντός των ορίων του νομού μας. Κάθε χρόνο, η συμμετοχή για τα παιδιά είναι εντελώς δωρεάν, ενώ για γονείς και κηδεμόνες το ποσό είναι συμβολικό.  Είναι μια ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουνε όμορφους τόπους και μέρη ψυχαγωγίας της χώρας μας.

Ωρα

(Κυριακή) 09:00 - 19:00

Τόπος

Πάρκο δεινοσαύρων

Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκη