«Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ»: παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σερραίου συγγραφέα ΒΑΣ. ΤΖΑΝΑΚΑΡΗ στον Λευκώνα - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών «Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ»: παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σερραίου συγγραφέα ΒΑΣ. ΤΖΑΝΑΚΑΡΗ στον Λευκώνα - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Ιούνιος, 2017

.28Ιου20:00.21:45«Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ»: παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σερραίου συγγραφέα ΒΑΣ. ΤΖΑΝΑΚΑΡΗ στον Λευκώνα20:00 - 21:45 Ταβερνάκι του Σερίφη

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Ο Σερραίος συγγραφέας Βασίλης Τζανακάρης έχει καθιερωθεί επιτυγχάνοντας ένα σπάνιο επίτευγμα στο δύσκολο χώρο των ιστορικών αφηγημάτων. Κατόρθωσε να «παντρέψει» την επιμελή ιστορική έρευνα, προσδίδοντάς τη και μία μυθιστορηματική διάσταση, βασιζόμενος, πάντα, σε αδιάσειστα ντοκουμέντα.

Στο “Ταβερνάκι του Σερίφη”, στον Λευκώνα, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 28 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, το νέο του βιβλίο με τον τίτλο “Η Ελλάδα φλέγεται”.

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο εκδοτικός οίκος Μεταίχμιο, το βιβλιοπωλείο “Σχολαρχείον” και η διεύθυνση του καταστήματος. Για το βιβλίο η δημοσιογράφος Θάλεια Καμπουρίδου θα κουβεντιάσει με τον συγγραφέα ο οποίος στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις των φιλαναγνωστών.

“Η Ελλάδα φλέγεται”

Πρόκειται για ένα ιστορικό αφήγημα, χρονικό μιας δραματικής εποχής για την Μακεδονία και την Ελλάδα, που αρχίζει από την είσοδο των Γερμανών στην Ελλάδα για να καταλήξει στα Δεκεμβριανά και τη ματωμένη Αθήνα του 1944. Ως τη “σιωπή των όπλων”, όπως επιγράφεται ο τίτλος του τελικού κεφαλαίου του βιβλίου, ή όταν η υποχώρηση και ο συμβιβασμός της ανακωχής από μέρους του ΕΑΜ θα άνοιγαν το δρόμο στη “Δεξιά του αίματος” αλλά και στον ανθρωποβόρο Εμφύλιο.

Ο συγγραφέας αναπτύσσει την ιστορική αφήγηση, τον ηρωισμό, την αντίσταση, τον θρίαμβο, την πτώση και τον εθνικό χαμό όχι με την ξερή μορφή της ιστορικής έρευνας και μελέτης των αρχείων που συνήθως επιχειρούν οι ιστορικοί ερευνητές αλλά με τρόπο που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ιστορικής έρευνας, αλλά επιπλέον, παραθέτει και αξιοποιεί αναλόγως πολλά ιστορικά είδη και ντοκουμέντα που είτε δεν είναι γνωστά είτε δεν είναι καταγραμμένα.

Στις 750 περίπου σελίδες του το βιβλίο, εστιάζει σε επίκαιρα ρεπορτάζ εφημερίδων, σε μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, σε επιστολές, ενθυμήσεις, ανέκδοτα ημερολόγια, συνεντεύξεις αλλά και αφηγήσεις μαρτύρων και μελετητών της εποχής.

Ταυτόχρονα ερευνάται και προβάλλεται ιδιαίτερα η σκληρή βουλγαρική κατοχή στη Μακεδονία και τη Θράκη, με πολλά και σπάνια αρχειακά ντοκουμέντα, λεπτομερείς περιγραφές των εκτελέσεων, των αρπαγών, των βιαιοπραγιών, των βιασμών και προπαντός η σταθερή προσπάθεια των Βουλγάρων να αφελληνίσουν τους κατοίκους της Μακεδονίας και της Θράκης,

Ωρα

(Τετάρτη) 20:00 - 21:45

Τόπος

Ταβερνάκι του Σερίφη

Κωνσταντίνου Καραμανλή 54, Λευκώνας

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.