Εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης, στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών Εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης, στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Μάιος, 2017

09Μάι(Μάι 9)09:30(Μάι 9)09:30Εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης, στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών09:30 - 11:30 Πειραματικό Σχολείο "Κ.Καραμανλής"

Περισσότερα

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εορτάζει φέτος, όπως κάθε χρόνο, στις 9 Μαΐου, την επέτειο από την ομιλία-δήλωση του Robert-Schuman που οδήγησε στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος στο οποίο από το 1981 συμμετέχει και η χώρα μας.

Για την Ελλάδα, τις εκδηλώσεις συντονίζουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με τη συνεργασία της Ελληνικής κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο των εορτασμών αυτών το Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Teachers 4 Europe οργανώνει Προσομοίωση Συνεδρίασης Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τους 23 μαθητές της Έκτης (ΣΤ΄) του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Η προσομοίωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 και από ώρα 9.30 π.μ. – 11.30 π.μ. περίπου στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Αντιπεριφέρειας Σερρών, Μεραρχίας 36, Σέρρες.

  Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια δράση υλοποιείται και παρουσιάζεται από Σερραίους μαθητές.

    Θέματα ημερήσιας διάταξης:

  • Η 60η επέτειος από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης (25/3/1957)
  • Τα 30 χρόνια του Erasmus+ (1987 – 2017)
  • Νομοθετικές προτάσεις διεύρυνσης του Erasmus+, με όρους και προϋποθέσεις, και σε μικρότερους των 16 ετών μαθητές των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018
  • Πρόταση «Ένταξη Αρχαιολογικού χώρου Αμφίπολης και Σπηλαίου Αλιστράτης στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς UNESCO»
  • Πρόταση «Σέρρες, Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, Υποψήφια πόλη»

Ωρα

(Τρίτη) 09:30 - 11:30

Τόπος

Πειραματικό Σχολείο "Κ.Καραμανλής"

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 22, Σέρρες

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.