Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για παιδιά του Δημοτικού - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για παιδιά του Δημοτικού - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Σεπτέμβριος, 2018

.14Σεπ(Σεπ 14)18:00.02Οκτ(Οκτ 2)21:00Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για παιδιά του Δημοτικού(Σεπτέμβριος 14) 18:00 - (Οκτώβριος 2) 21:00 Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

«Με Λέξεις και Φαντασία , ας γράψουμε τη δικιά μας ιστορία»

Λίγα λόγια για το εργαστήρι μας

Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά είναι μια ξεχωριστή παιδαγωγική δραστηριότητα ιδιαίτερα αγαπητή στους συμμετέχοντες και απευθύνεται σε παιδιά που αγαπούν τις ιστορίες, τα ταξίδια της φαντασίας και τον πειραματισμό.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων, σε κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης, μέσα από διάφορες τεχνικές και μεθόδους δημιουργικής γραφής, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον τρόπο γραφής μιας ιστορίας, θα πειραματιστούν επάνω στις δικές τους εκφραστικές ικανότητες και θα περάσουν στη δημιουργία της δικιάς τους ιστορίας.

Σκοπός του εργαστηρίου μας

Ο σκοπός του εργαστηρίου είναι να φέρει σε επαφή τα παιδιά με την δημιουργική ανάγνωση και γραφή, να ενεργοποιήσει την δημιουργικότητά τους και να καλλιεργήσει την αγάπη τους για το βιβλίο. Επίσης να τα βοηθήσει να βελτιώσουν την ικανότητα έκφρασης σκέψεων και συναισθημάτων μέσω του γραπτού λόγου. Τέλος, να τα βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν την εκφραστική δύναμη των λέξεων και την αξία ενός καλογραμμένου κειμένου.

Πέρα από όλα τα παραπάνω, το εργαστήρι μας είναι ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης, φαντασίας, δημιουργικότητας, ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης, αποδοχής του Άλλου μέσα από την συνεργασία και τον σεβασμό.

Στο τέλος των μαθημάτων, οι ιστορίες των παιδιών θα συγκεντρωθούν σε ένα όμορφο βιβλίο ως δείγμα της δημιουργικότητας των παιδιών.

  •  Έναρξη μαθημάτων: Παρασκευή 4  Οκτωβρίου 2018
  • Ώρα: 17.00-19.00
  • Χώρος: Η αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Φίλων και Γραμμάτων Ν. Σερρών (Β. Βασιλείου 12)
  • Αριθμός συμμετεχόντων: έως 10 άτομα, ηλικίας 9 – 12 ετών
  • Διάρκεια μαθημάτων: 20 ώρες / 10 δίωρα μαθήματα
  •  Δίδακτρα: 100 ευρώ
  • Εμψυχώτρια:  Αντωνία Θεοχαρίδου, εκπαιδευτικός, συγγραφέας

Απαραίτητη η προεγγραφή  στα τηλ: 23210- 57444 και 6976092347 ( 18.00-21.00)

 

Ωρα

Σεπτέμβριος 14 (Παρασκευή) 18:00 - Οκτώβριος 2 (Τρίτη) 21:00

Τόπος

Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών

Βασιλέως Βασιλείου 12, Σέρρες

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.