Δεκέμβριος, 2016

.03Δεκ11:00.12:30Φώτης Γιάντσιος: "Ο Ευκλείδης και το μυστικό στο υπόγειο"11:00 - 12:30 Δημόσια Βιβλιοθήκη

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

O Ευκλείδης ξαναχτυπά, βορειότερα αυτή τη φορά, στην πόλη των Σερρών!

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη των Σερρών, θα λάβει χώρα στις 11.00 το πρωί, η παρουσίαση του βιβλίου “Ο Ευκλείδης και το μυστικό στο υπόγειο,” του συγγραφέα Φώτη Γιάντσιου, με την ευγενική συνδιοργάνωση του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. του Νομού Σερρών “Εμμανουήλ Παπάς,” της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, και φυσικά, των εκδόσεων “Βάρφη!”

Ο Ευκλείδης είναι ένα συνηθισμένο αγόρι 11 χρονών, που αγαπάει τα Μαθηματικά. Όταν όπως επισκεφτεί τον άρρωστο παππού του, θα συμβεί κάτι αναπάντεχο. Θα πάρει το κλειδί για το επτασφράγιστο, πάντα κλειδωμένο υπόγειο. Και εκεί, ανάμεσα σε χάρτες και μπαούλα, θα ανακαλύψει… κάτι απίθανο!

Ταξιδέψτε μαζί με τον Ευκλείδη καθώς το ταξίδι του τον παίρνει από τη Θεσσαλονική σε πόλες μαγικες και ονειρεμένες, χαμένες στον χώρο και στον χρόνο! Λύστε τους γρίφους που δυσκολεύουν τον ήρωά μας στην περιπέτειά του και απαντήστε στα πιο τρελά αινίγματα που θα συναντήσει.

Που βρίσκεται; Ποιά είναι η Σαέτ και γιατί τον βοηθάει;

Ποιό είναι το Έξυπνο Αγόρι της προφητείας; Πού βρίσκεται ο πάπυρος που με τόση αγωνία αναζητά; Και εν τέλει, ποιό είναι το τεράστιο, το κρυφό, το εκπληκτικό Μυστικό στο Υπόγειο;

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι εκπαιδευτικοί Γιάννης Πούλιος και Εύη Χρηστομάτη.

Ωρα

(Σάββατο) 11:00 - 12:30

Τόπος

Δημόσια Βιβλιοθήκη

Νίκου Νικολάου 20, Σέρρες