«Γκαγκάριν- ο κόσμος από χαμηλά»: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πέτρου Τατσόπουλου στις Σέρρες - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών «Γκαγκάριν- ο κόσμος από χαμηλά»: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πέτρου Τατσόπουλου στις Σέρρες - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Νοέμβριος, 2016

.03Νοέ19:00.20:00«Γκαγκάριν- ο κόσμος από χαμηλά»: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πέτρου Τατσόπουλου στις Σέρρες19:00 - 20:00 Public

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πέτρου Τατσόπουλου με τίτλο «Γκαγκάριν- ο κόσμος από χαμηλά» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΞΥ, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου , στις 19.00, στο βιβλιοπωλείο « Public».

Το βιβλίο θα προλογίσει ο φιλόλογος Θωμάς Νότας.

Λίγα Λόγια για το βιβλίο:

Ο σπιθαμιαίος Γιούρι Αλεξέγεβιτς Γκαγκάριν, ο πρώτος κοσμοναύτης στην ιστορία της ανθρωπότητας, έρχεται στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 1962 για να διαβεβαιώσει τους Έλληνες ότι ο Νικίτα Χρουστσόφ, παρά τις αντίθετες δηλώσεις του, δεν σκοπεύει να βομβαρδίσει την Ακρόπολη.

Δεν μπορεί να φανταστεί πως η επίσκεψή του θα προκαλέσει μια σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις, πιο παρανοϊκές και από τις συνήθεις ψυχώσεις του Ψυχρού Πολέμου, ούτε υποπτεύεται ότι, τέσσερις δεκαετίες αργότερα κι ενώ ο ίδιος θα έχει ήδη βρει τραγικό θάνατο, ένας κακόφημος κινηματογράφος, σε μια από τις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές της πρωτεύουσας, θα αναβαπτιστεί με το όνομά του, θα στεγάσει αντισυμβατικούς καλλιτέχνες, τόσο από την cultόσο και από την trash σκηνή και θα λειτουργήσει ως διαχρονικός πυροκροτητής μνήμης.

Με πόλο έλξης το Gagarin 205, το μαγαζί του Νικόλα Τριανταφυλλίδη, ο Πέτρος Τατσόπουλος υπογράφει ένα συναρπαστικό nonfictionnovel και αναλαμβάνει να μας αφηγηθεί την ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας, όπως δεν θα την διδαχτούμε ποτέ στα σχολεία.

Από τη θρυλική πλέον ομιλία του Μάνου Χατζιδάκι για το Ρεμπέτικο στο Θέατρο Τέχνης έως τη βλάσφημη εκπομπή του για τον Φλωρινιώτη στο Τρίτο Πρόγραμμα, από τους λασπότοπους της Καλαμαριάς έως τις ελληνικές παροικίες στο Μόντρεαλ, το Σικάγο και την Αστόρια, εμβληματικές μορφές της λαϊκής σάτιρας και των εφηβικών ονειρώξεων –όπως ο Χάρρυ Κλυνν και ο Κώστας Γκουζγκούνης – μας ξεναγούν σε έναν κόσμο όπου έχουν καταλυθεί τα όρια ανάμεσα στο υψηλό και στο χυδαίο, ενόσω και η πιο τολμηρή φαντασίωση φλερτάρει με μια προ πολλού χαμένη αθωότητα.

Μια νοσταλγική ματιά για την εποχή που ο πολιτισμός δεν είχε μπει σε κουτάκια και μπορούσες ακόμη και σ’ ένα τσοντάδικο να δεις το Θεώρημα του Παζολίνι.

Βιογραφικό Συγγραφέα:

tatsopoylosΟ Πέτρος Τατσόπουλος γεννήθηκε στο Ρέθυμνο τον Δεκέμβριο του 1959. Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες. Εργάστηκε ως ασκούμενος κοινωνικός λειτουργός, σεναριογράφος, δημοσιογράφος, σύμβουλος εκδόσεων και παρουσιαστής πολιτιστικών εκπομπών στην τηλεόραση. Έχει δημοσιεύσει δεκαεπτά βιβλία. Ανάμεσά τους: “Οι ανήλικοι” (1980), “Το παυσίπονο” (1982), “Η καρδιά του κτήνους” (1987), “Η πρώτη εμφάνιση” (1994), “Τιμής ένεκεν” (2004), “Η καλοσύνη των ξένων” (2006), “Ο Σίσυφος στο μπαλκόνι” (2009).

Ωρα

(Πέμπτη) 19:00 - 20:00

Τόπος

Public

Τσαλοπούλου 9, Σέρρες