«Ίχνη,γραφές,σύμβολα...ο ποιητικός εικαστικός κόσμος του Κωνσταντίνου Ξενακη» - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών «Ίχνη,γραφές,σύμβολα...ο ποιητικός εικαστικός κόσμος του Κωνσταντίνου Ξενακη» - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Οκτώβριος, 2016

.22Οκτ19:30.20:30«Ίχνη,γραφές,σύμβολα...ο ποιητικός εικαστικός κόσμος του Κωνσταντίνου Ξενακη»19:30 - 20:30 Δημόσια Βιβλιοθήκη

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Το σωματείο «Σερραίων Πολιτεία» με αφορμή την έκθεση έργων του Κωνσταντίνου Ξενάκη στο Ζιντζιρλί Τζαμί των Σερρών  διοργανώνει εκδήλωση   ενημέρωσης και διαλόγου, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 στις 19.30 στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών σε εκδήλωση με θέμα:

xenakis-zintzirli«Ίχνη,γραφές,σύμβολα..ο ποιητικός εικαστικός κόσμος του Κωνσταντίνου Ξενακη»

Η Δρ, Χάρις Κανελλοπούλου, ιστορικός τέχνης, ανεξάρτητη επιμελήτρια και συγγραφέας, θα αναφερθεί στο σύνολο του και της δημιουργικής πορείας του διεθνούς Έλληνα Καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Ξενάκη.

xenakisΣτη συνέχεια ο Κωνσταντίνος Ξενάκης θα συζητήσει με την εισηγήτρια και το κοινό.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εικαστικός Βασίλης Βαφειάδης

Στην εκδήλωση θα προβληθεί βίντεο – αναφορά στο έργο του Κωνσταντίνου Ξενάκη

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα γίνουν τα εγκαίνια της εικαστικής εγκατάστασης ”Κινητικά Γλυπτά του Κωνσταντίνου Ξενάκη”στο ισόγειο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών.

Η Είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Χορηγός της εκδήλωσης είναι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΑΡΙΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η Δρ. Χάρις Κανελλοπούλου είναι ιστορικός τέχνης, ανεξάρτητη επιμελήτρια και συγγραφέας. Έχει επιμεληθεί εκθέσεις τόσο σε μουσειακούς χώρους (Μουσείο Μπενάκη, Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, Ίδρυμα Ευγενίδου κ.ά.) όσο και σε ανοικτούς δημόσιους χώρους.

xaris-kanelopoulouΚείμενά της δημοσιεύονται τακτικά σε βιβλία, συλλογικούς τόμους και περιοδικά τέχνης, ενώ το 2015 εκδόθηκε σε επιστημονική επιμέλειά της ο συλλογικός τόμος Κριτική+Τέχνη Νο6. Σύγχρονη Τέχνη και Αρχείο: αρχειακές συλλογές, καλλιτεχνικές πρακτικές, προβληματισμοί (Αθήνα: AICA Hellas, 2015).

Διδάσκει Ιστορία της Τέχνης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της εστιάζονται στη μοντέρνα και σύγχρονη ελληνική τέχνη, σε θέματα τέχνης στο δημόσιο χώρο, καθώς και στον κοινωνικό χαρακτήρα της τέχνης. Είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης Aica Hellas και της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης.

Ωρα

(Σάββατο) 19:30 - 20:30

Τόπος

Δημόσια Βιβλιοθήκη

Νίκου Νικολάου 20, Σέρρες