Νοέμβριος, 2016

.16Νοέ20:00.21:00«Ιχνηλατώντας τα μυστικά του σύμπαντος. CERN: Το “πείραμα” του αιώνα»20:00 - 21:00 Δημόσια Βιβλιοθήκη

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων της Βιβλιοθήκης, υπό την αιγίδα του δήμου Σερρών, σας προσκαλούν στη διάλεξη με θέμα:

«Ιχνηλατώντας τα μυστικά του σύμπαντος. CERN: Το “πείραμα” του αιώνα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στις 20:00, στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών «Γεώργιος Καφταντζής», στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Ματιές στην Επιστήμη». Ομιλήτρια θα είναι η Καθηγήτρια Φυσικής του ΑΠΘ κυρία Χαρά Πετρίδου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αριάδνη Παπαφωτίου.

Η κυρία Χαρά Πετρίδου, θα μιλήσει με απλό τρόπο για τα πρόσφατα πειράματα που έγιναν στο CERN και τα οποία οδήγησαν στην ανακάλυψη νέας γνώσης για το Σύμπαν. Θα κάνει μία αναδρομή στη μέχρι σήμερα γνώση μας για τον μικρόκοσμο και θα εξηγήσει τι ελπίζουμε να μάθουμε από τα πειράματα στο άμεσο μέλλον.

Τέλος, η κυρία Πετρίδου θα παρουσιάσει πώς βελτιώνεται η καθημερινότητά μας μέσα από τη βασική έρευνα, με ποιο τρόπο συμμετέχει η Ελλάδα στα πειράματα στο CERN και πώς οι νέοι  επιστήμονες της χώρας μας μπορούν να επωφεληθούν από αυτή τη σπουδαία συνεργασία.

Η διάλεξη απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές, αλλά και στον καθένα που ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις στη σύγχρονη επιστήμη.

Ωρα

(Τετάρτη) 20:00 - 21:00

Τόπος

Δημόσια Βιβλιοθήκη

Νίκου Νικολάου 20, Σέρρες