Μάιος, 2017

.02Μάι(Μάι 2)21:00.03(Μάι 3)11:00«Ικέτιδες» του Ευριπίδη από το 4ο Λύκειο Σερρών21:00 - 11:00 (3) Θέατρο Αστέρια

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Ο Σύλλογος Γονέων και ο Σύλλογος  Διδασκόντων του 4ου Γενικού Λυκείου Σερρών, σε μια εποχή οικονομικής ένδειας, κρίσης αξιών και θεσμών, λιτότητας συναισθημάτων, ενισχύει την αγάπη των μαθητών τους για το θέατρο και τον πολιτισμό  παρουσιάζοντας τη νέα παράσταση της θεατρικής ομάδας του σχολείου, «Ικέτιδες» του Ευριπίδη από μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου.

Σε ανακοίνωση του σχολείου αναφέρονται τα εξής:

«Επιλέξαμε, ως σχολείο, τις «Ικέτιδες» του Ευριπίδη, μια  αντιπολεμική τραγωδία, που γράφτηκε ανάμεσα στο 424 και 421 π.Χ. και θεωρείται από πολλούς ως το πιο «πολιτικοποιημένο» δράμα του μεγάλου τραγικού. Τα μηνύματα του έργου, διαχρονικά επίκαιρα, προσφέρουν μοναδική ευκαιρία για αυτοκριτική και γόνιμο προβληματισμό.

Πολλά και τα επιμέρους θέματα που αναδεικνύονται:

Η ανιδιοτέλεια και η ανθρωπιά, ο δίκαιος και ο άδικος πόλεμος, η ευθύνη του ηγέτη, να εμπνέει και να καθοδηγεί το λαό, ο σεβασμός στους γονείς, και στους θεούς ως θεματοφυλάκων της ηθικής τάξης, η πίστη στις αξίες και στις πολιτισμικές παραδόσεις, η αξία του δημοκρατικού πολιτεύματος, η ακατασίγαστη λαχτάρα για πλούτο και δύναμη, η αλαζονική έπαρση που ξεστρατίζει τη λογική και την οδηγεί στα μονοπάτια της παράνοιας, στα όρια της ύβρης…

Με την παράστασή μας αγκαλιάζουμε όλα τα θύματα όλων των πολέμων που δυστυχώς συμβαίνουν και σήμερα, συμπάσχουμε με όλες τις μάνες που προσπέφτουν «ικέτιδες» για τα χαμένα παιδιά τους και επιδιώκουμε το δίκαιο και την ειρήνη για όλη την ανθρωπότητα».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Μετάφραση
  • ΣΟΦΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ: Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Σερρών
  • ΜΑΡΙΑ ΠΑΛΑΖΗ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΧΑΔΙΡΟΓΛΟΥ, ΦΑΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Υπεύθυνες καθηγήτριες
  • ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΓΙΔΗΣ: Υποστηρικτική θεατρική διδασκαλία. Αγωγή λόγου- Χοροκίνηση
  • ΤΑΣΟΣ ΦΟΥΡΛΑΚΗΣ: Μουσική  Σύνθεση
  • ΧΡΥΣΑ ΔΕΜΕΡΤΖΗ: Μουσική επιμέλεια
  • ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Σκηνογραφία

Θα δοθούν συνολικά δυο παραστάσεις: Τρίτη  2 Μαΐου 2017 και ώρα 9.00 μ.μ. και Τετάρτη  3 Μαΐου 2017 και ώρα 9.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή του δημοτικού θεάτρου «Αστέρια».

Τιμή Εισόδου 5,00 ευρώ.

Ωρα

2 (Τρίτη) 21:00 - 3 (Τετάρτη) 11:00

Τόπος

Θέατρο Αστέρια

Κωστοπούλου 6, Σέρρες

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.