Ηλίας Βενέζης: ο συναξαριστής του μικρασιατικού ελληνισμού - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών Ηλίας Βενέζης: ο συναξαριστής του μικρασιατικού ελληνισμού - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Ιούνιος, 2017

.19Ιου19:30.21:03Ηλίας Βενέζης: ο συναξαριστής του μικρασιατικού ελληνισμού19:30 - 21:03 ΕΒΕΣ

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών σε συνδιοργάνωση με την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών. «Ο Άγιος Πολύκαρπος» οργανώνει εκδήλωση με τίτλο:

“Ηλίας Βενέζης: ο συναξαριστής του μικρασιατικού ελληνισμού”

με ομιλητές

  • τον Χ. Λ. Καράογλου -Ομότιμο καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας Α.Π.Θ
  • και την κ. Κ. Καρβέλα-φιλόλογο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα  «Γ. Χρηστίδης»  του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σερρών.

Βιογραφικά ομιλητών

Χ. Λ. Καράογλου.

Γεννήθηκε στη Δράμα το 1946. Σπούδασε φιλολογία (με ειδίκευση της νεοελληνική φιλολογία) στο ΑΠΘ, όπου δίδαξε από το 1975 έως το 2010. Σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ. Ιδρυτής του Εργαστηρίου Βιβλιολογίας και μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού της νεοελληνικής φιλολογίας Κονδυλοφόρος.

Άρθρα και μελετήματά του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

Κατερίνα Καρβέλα.

Γεννήθηκε στο Αίγιο και σπούδασε φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Διδάσκει φιλολογικά μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Είναι μέλος του Εργαστηρίου Βιβλιολογίας. Συμμετείχε στο μακρόπνοο και εν προόδω ερευνητικό πρόγραμμα της αναλυτικής βιβλιογραφίας των περιοδικών λόγου και τέχνης 1901-1940, υπό την εποπτεία του καθηγητή Χ. Λ. Καράογλου.

Καρπός, μέχρι στιγμής, του προγράμματος υπήρξε η τρίτομη έκδοση Περιοδικά λόγου και τέχνης: Αθηναϊκά περιοδικά, 1901-1940, τ. Α΄-Γ΄, University Studio Press, 1996-2007. Τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με τον Χ. Λ. Καράογλου, ετοιμάζει τρίτομη σχολιασμένη έκδοση 550, πάνω κάτω, άρθρων και επιφυλλίδων του Ηλία Βενέζη, δημοσιευμένων από το 1924 έως τον θάνατό του το 1973.

Ωρα

(Δευτέρα) 19:30 - 21:03

Τόπος

ΕΒΕΣ

Κωστοπούλου 2, Σέρρες

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.