Μάιος, 2016

.30Μάι17:00.21:00Ημερίδα για την ασφαλιστική αγορά των Σερρών17:00 - 21:00 Filippos Xenia

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Για 2η συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών σε συνεργασία με το insuranceforum.gr διοργανώνουν την ετήσια ημερίδα για την ασφαλιστική αγορά των Σερρών και των γύρω Νομών.

Η μορφή και η θεματολογία της ημερίδας παραμένει η ίδια όπως έχει παρουσιαστεί σε πολλές ακόμη πόλεις. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς δεδομένου ότι τα προβλήματα και τα θέματα που απασχολούν την διαμεσολάβηση δεν διαφέρουν αισθητά από πόλη σε πόλη.

Η ενημέρωση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για όλα όσα συμβαίνουν στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, για τις εξελίξεις, τα προβλήματα και τις προοπτικές της, αποτελεί πρώτιστη επιλογή του insuranceforum.gr από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα. Αιχμή του δόρατος αποτελούν οι Ημερίδες που διοργανώνονται σε πολλές πόλεις, κυρίως της περιφέρειας, που προσφέρουν, όχι μόνο ενημέρωση από υπεύθυνα στελέχη της αγοράς, αλλά και μοναδική ευκαιρία συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ εταιρειών και διαμεσολαβητών.

Ο ρόλος των κατά τόπους συλλογικών φορέων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών είναι καταλυτικός, αφού η από κοινού συνδιοργάνωση των Ημερίδων με το insuranceforum.gr αποδεικνύει ότι σε κάθε τοπική κοινωνία υπάρχουν υγιείς δυνάμεις που ενδιαφέρονται για την ενημέρωση, την εκπαίδευση, την προάσπιση των συμφερόντων των μελών τους και εντέλει την επαγγελματική τους υπόσταση και την ανάπτυξη.

Η νέα ημερίδα του insuranceforum.gr και του Συλλόγου Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Θα διεξαχθεί στις Σέρρες στις 30 Μαΐου 2016 στο ξενοδοχείο Philippos Xenia Hotel και αποτελεί ένα ακόμα βήμα, μετά τις ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Οι Ημερίδες έχουν πλέον μια νέα οργανωτική δομή, με ομιλίες αλλά κυρίως με “τραπέζια συζήτησης”, με συμμετοχή των παρισταμένων, με διάλογο και ανταλλαγή απόψεων, με έκδοση ουσιαστικών συμπερασμάτων. Η πόλη των Σερρών είχε φιλοξένησε και την 7η Ημερίδα τον Φεβρουάριο του 2015 την οποία είχε αγκαλιάσει όλη η τοπική ασφαλιστική αγορά.

Σήμερα, οι εξελίξεις και τα προβλήματα έχουν διαφοροποιηθεί. Η ασφαλιστική αγορά λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου 2016 εντός του νέου πλαισίου Solvency II, υιοθετώντας ένα ενιαίο σύστημα υπολογισμού των κεφαλαιακών απαιτήσεων των ασφαλιστικών εταιρειών. Η εφαρμογή του νέου πλαισίου, το οποίο αντικατέστησε πλήρως το επί πολλά χρόνια ισχύον σύστημα, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον κλάδο, ο οποίος καλείται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας του.

Παράλληλα, ο ανταγωνισμός των εταιρειών στον κλάδο αυτοκινήτου έχει φθάσει σε οριακά σημεία, ενώ το φαινόμενο των “μαύρων κωδικών” έχει διογκωθεί επικίνδυνα και αποτελεί πρόκληση που ανησυχεί τους πάντες. Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, κυρίως οι ανεξάρτητοι, λειτουργούν πλέον σε ένα ακόμα πιο νεφελώδες περιβάλλον, βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται και αναζητούν εξηγήσεις και λύσεις.

Όλα αυτά τα ζητήματα θα τεθούν και θα συζητηθούν με την συμμετοχή ανθρώπων της αγοράς, εκπροσώπων ασφαλιστικών εταιρειών και διαμεσολαβητικών μονάδων στη νέα ημερίδα του insuranceforum.gr στις Σέρρες, η οποία καλείται να διαδραματίσει τον δικό της πρωτοποριακό και αναπτυξιακό ρόλο στην τοπική ασφαλιστική αγορά .

Την ημερίδα όπως πάντα θα συντονίσει ο κ. Αριστείδης Βασιλειάδης, Γενικός Διευθυντής της  Insurance Innovation.

Μεγάλοι Χορηγοί Ημερίδας

ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

INSURANCE PRO

GLASSDRIVE

Χορηγός  Ημερίδας

AIG

INFOTRUST ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ημερίδας Σερρών

Ωρα

(Δευτέρα) 17:00 - 21:00

Τόπος

Filippos Xenia

Αγίας Σοφίας 2, Σέρρες