Ημερήσια Εκδρομή Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες –Fosses στη Θεσσαλονίκη - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών Ημερήσια Εκδρομή Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες –Fosses στη Θεσσαλονίκη - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Ιανουάριος, 2017

.22Ιαν08:00.20:00Ημερήσια Εκδρομή Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες –Fosses στη Θεσσαλονίκη08:00 - 20:00

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες –Fosses  διοργανώνει εκδρομή στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017.

 Η εκδρομή περιλαμβάνει :

1ο: Επίσκεψη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Θεσσαλονίκης με σκοπό να ξεναγηθούμε στη διπλή έκθεση του Ιδρύματος που αφορά δύο Γάλλους καλλιτέχνες – ζωγράφους, τον Ευγένιο  Ντελακρουά (Eugène Delacroix) και το Φιλιποτό (Henri Félix Emmanuel Philipoteaux). Η διπλή έκθεση έχει τον τίτλο « Ο Ντελακρουά  σκηνοθετεί το ‘21» και «Ο Φιλιποτό δημιουργεί το πανόραμα της πολιορκίας του Παρισιού».

Πρόκειται για μια έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής και Γαλλικής Προεδρίας της Δημοκρατίας και σε συνεργασία με μουσεία και πολιτιστικούς οργανισμούς της Ελλάδας και της Γαλλίας. Αυτές οι δύο εκθέσεις προσεγγίζουν το ζήτημα των ελληνογαλλικών σχέσεων το 19ο αιώνα μέσα από μεγάλα κεφάλαια και άγνωστες πτυχές της Ιστορίας. Η επί πολλούς αιώνες  Ελληνογαλλική φιλία είναι η αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια στις εκθέσεις αυτές .

2ο:Επίσκεψη και ξενάγηση στο Ζέιτενλικ (Zeitenlick), τη μεγαλύτερη στρατιωτική νεκρόπολη της Ελλάδας. Πρόκειται για τα συμμαχικά κοιμητήρια όπου βρίσκονται θαμμένοι 20.500 στρατιώτες της Αντάντ (Γάλλοι, Άγγλοι, Ιταλοί, Σέρβοι, Ρώσοι) που πολέμησαν στο Μακεδονικό Μέτωπο κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τη ξενάγηση στη νεκρόπολη θα την κάνει ο Διευθυντής του Κέντρου Ιστορίας στη Θεσσαλονίκη, κος Αντώνιος Σατραζάνης.

Το μεσημέρι γεύμα σε κάποια ταβέρνα της πόλης, καφές και επιστροφή στις Σέρρες.

Ώρα αναχώρησης: 08.15

Τόπος αναχώρησης : Εθνική Τράπεζα Σερρών, Πλατεία Ελευθερίας

Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ (Περιλαμβάνει τη μετακίνηση Σέρρες – Θεσσαλονίκη – Σέρρες).

Για να δηλώσετε συμμετοχή απευθυνθείτε στο Serres Travel – Vozikis Dimitris

Δυτικής Θράκης  11

τηλ.:2321057275 και 6946007014.

 

Ωρα

(Κυριακή) 08:00 - 20:00