Σεπτέμβριος, 2017

.25Σεπ20:00.21:30«Καινούργια πόλη» το νέο βιβλίο του Θεόδωρου Γρηγοριάδη20:00 - 21:30 Δημόσια Βιβλιοθήκη

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΡΡΩΝ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ παρουσιάζουν τη ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 στις 20:00 τον συγγραφέα  ΘΕΟΔΩΡΟ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ σε μια συνάντηση με αφορμή της έκδοσης του νέου του βιβλίου

Καινούργια πόλη

και την επανέκδοση του βιβλίου

Το Παρτάλι

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθεί ο συγγραφέας Θεόδωρος Γρηγοριάδης για την πολυετή προσφορά του στην πολιτιστική δράση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών

Καινούργια πόλη (Θεόδωρος Γρηγοριάδης) Εκδόσεις Πατάκη, 2017  –  Σελίδες 299

Καινούργια πόλη, όμως πόσο καινούργια ζωή; Δεκαετία του ενενήντα, ο Μανόλης και η μάνα του, η Μαργαρίτα, αναζητούν µια νέα αρχή και ένα καταφύγιο.

Έρχονται από τα βόρεια για πρώτη φορά στην Αθήνα, σε µια πρωτεύουσα που αλλάζει, που γιγαντώνεται µε εύκολο χρήμα και χρηματιστήριο, µε εισαγόμενο lifestyle, προσφέροντάς τους αρκετές ευκαιρίες αλλά και απογοητεύσεις.

Η ελαφρόμυαλη μάνα και ο “πλατωνιστής” γιος, δεμένοι µε ένα σκοτεινό μυστικό, θα δώσουν τις μάχες άλλοτε μέσα στον κοινωνικό τους περίγυρο και άλλοτε μέσα στο προσωπικό τους κελί, απόκοσμοι και απροσάρμοστοι, ώσπου να βρει ο καθένας την προσωπική του λύτρωση και τη θυσία.

Το μυθιστόρημα, δραματικό και κωμικό, προσπαθεί να ψυχογραφήσει την εσωτε-ρική διαμάχη των ηρώων σε σχέση µε τους άλλους, αλλά και µε την ίδια την πόλη, που τους επιβάλλεται όχι μόνον ως δραματικό παρόν, αλλά και ως ιστορικό παρελθόν. Ένα μυθιστόρημα που μεταφέρει το κλίμα και την ένταση μιας δεκαετίας που θα καθορίσει και τις επόμενες.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ωρα

(Δευτέρα) 20:00 - 21:30

Τόπος

Δημόσια Βιβλιοθήκη

Νίκου Νικολάου 20, Σέρρες

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.