Μάιος, 2016

.26Μάι(Μάι 26)09:00.06Ιου(Ιου 6)18:00Κάλεσμα εθελοντών για τη φετινή καλοκαιρινή καμπάνια δημιουργικότητας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών!(Μάιος 26) 09:00 - (Ιούνιος 6) 18:00 Δημόσια Βιβλιοθήκη

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Φέτος, το ταξίδι της αναζήτησης ξεκινάει από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών. Η καλοκαιρινή καμπάνια δημιουργικότητας με θέμα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου» καλεί τα παιδιά, τους νέους και τους ενήλικες να δουν τον κόσμο με άλλο μάτι και να αρχίσουν να παρατηρούν καλύτερα τα απλά και καθημερινά πράγματα. Η κάθε μέρα θα είναι αφιερωμένη σε μια «αποστολή» η οποία θα έχεις ως εφόρμηση ένα απλό αντικείμενο (ένα φτερό, ένα χαλίκι, ένα σύρμα κτλ). Τα αντικείμενα αυτά μέσα από τις δράσεις και με τη βοήθεια των βιβλίων θα αποκτούν άλλη υπόσταση, άλλη χρήση και μορφή!

Με δράσεις δημιουργικότητας που προάγουν τη φαντασία και την αγάπη για το βιβλίο ξεκινάμε και φέτος θερμά το καλοκαίρι μας από τις 16 Ιουνίου μέχρι και τα τέλη Αυγούστου. Σε όλη αυτή την προσπάθεια, όλα αυτά τα χρόνια, δε θα είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς τη πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών! Και φέτος λοιπόν, σας καλούμε να συμμετέχετε υποστηρικτικά, αλλά και ενεργά!

Αν θέλετε να αποκτήσετε εμπειρία σε δράσεις με παιδιά, να μάθετε μαζί τους και να περάσετε δημιουργικά κι εσείς το χρόνο σας, σας καλούμε να γίνετε εθελοντής της φετινής καλοκαιρινής καμπάνιας. Δεν υπάρχει περιορισμός σε πόσες δράσεις θέλετε να παρευρεθείτε. Τι χρειάζεται να κάνετε:

Έως και τη Δευτέρα 6 Ιουνίου να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα «Εθελοντής στην καλοκαιρινή καμπάνια», την οποία θα βρείτε στις ανακοινώσεις της σελίδας της βιβλιοθήκης (www.serrelib.gr ). Σε περίπτωση που στείλετε τη φόρμα μετά τις 6 Ιουνίου, εννοείται ότι μπορείτε και πάλι να συμμετέχετε. Απλώς η προθεσμία υπάρχει για να έχουμε μια εικόνα των εθελοντών και να οργανώσουμε καλύτερα την καμπάνια.

gine_exerevnitisAν αποφασίσετε να συμμετέχετε, ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις σας:

  • -Να είστε συνεπείς. Ερχόμαστε πάντα 15 λεπτά τουλάχιστον πριν από τη δράση, για να προετοιμαστούμε.
  • -Να ενημερώνετε ότι δεν μπορείτε να έρθετε μια μέρα πριν ή πολύ νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας με ένα τηλεφώνημα στο 23210.98550 ή στο κινητό της υπεύθυνης για τη δράση (Μαρία Βραχλιώτου) 6937189627.

Την ημέρα της δράσης:

  • -Παίρνετε τις παρουσίες των παιδιών.
  • -Βοηθάτε τον εμψυχωτή σε ό,τι χρειαστεί και παίρνετε και πρωτοβουλίες αν δείτε ότι είναι απαραίτητο.
  • -Συμμετέχετε κι εσείς! Δεν υπάρχει περιορισμός!
  • -Βγάζετε φωτογραφίες των παιδιών, όταν σας ζητηθεί και αν έχετε άνεση. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι δε βγάζουμε προσωπάκια παιδιών, μόνο προφίλ και πλάτες και τα χεράκια τους την ώρα της κατασκευής. Φωτογραφίζουμε όλες τις φάσεις της δράσης (αρχή, μέση , τέλος).
  • -Παραμένετε στο χώρο μέχρι να φύγουν όλα τα παιδιά και αφού έχετε φροντίσει να τακτοποιήσετε τα υλικά και να συμμαζέψετε το χώρο της δράσης, αφήνοντάς τον έτοιμο για την επόμενη ημέρα.
  • -Αν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε βοήθεια, τη ζητάτε από το προσωπικό!

H καλοκαιρινή καμπάνια «Γίνε εξερευνητής του κόσμου» συντονίζεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος  (www.nlg.gr ) σε συνεργασία με το Future Library (www.futurelibrary.gr ).

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί σας και φέτος. Για ό,τι χρειάζεστε,  μπορείτε να επικοινωνείτε στο 23210.98557.

Ωρα

Μάιος 26 (Πέμπτη) 09:00 - Ιούνιος 6 (Δευτέρα) 18:00

Τόπος

Δημόσια Βιβλιοθήκη

Νίκου Νικολάου 20, Σέρρες