Κινηματογραφική Λέσχη: Παρίσι, Τέξας του Βιμ Βέντερς - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών Κινηματογραφική Λέσχη: Παρίσι, Τέξας του Βιμ Βέντερς - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Ιούλιος, 2016

.27Ιούν21:20.21:30Κινηματογραφική Λέσχη: Παρίσι, Τέξας του Βιμ Βέντερς21:20 - 21:30 Θερινό Σινεμά

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Τετάρτη 27/07 (21:30) ΣΤΟ Θερινό Σινεμά Σερρών.

Παρίσι, Τέξας του Βιμ Βέντερς
(Σε αποκατεστημένη έκδοση – Remastered)

• Χρυσός Φοίνικας, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 1984
• Βραβείο Fipresci (εξ ‘ημισείας με το Ταξίδι στα Κύθηρα), Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 1984
• Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 1984
• Βραβείο BAFTA Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Βραβεία BAFTA 1985
• Υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, Χρυσές Σφαίρες 1985
• Υποψήφια για Σεζάρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, Βραβεία Σεζάρ 1985
• Βραβείο René Clair, Βραβεία David di Donatello 1985

Παρισι 1Σύνοψη:

Αυτό το αντισυμβατικό δρόμο ταινία βασίζεται σε ένα σενάριο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Σαμ Σέπαρντ και αφηγείται την ιστορία του Τράβις, ενός άνδρα που περιπλανιέται από το Μεξικό προς το Τέξας, μέσα στην ανυπόφορη ζέστη του “Big Bend».

Ο Τράβις δεν μιλάει καθόλου, ενώ όλα δείχνουν ότι έχει χάσει και σε μεγάλο βαθμό τη μνήμη του. Αυτό το οποίο τον καθοδηγεί είναι η ακατανίκητη επιθυμία του να ξαναβρεί την οικογένειά του: τη νεαρή γυναίκα του Τζέιν, της οποίας τη ζωή θεωρεί ότι έχει θέσει σε κίνδυνο, λόγω της παθολογικής του ζήλειας, και τον επτάχρονο γιο του, Χάντερ.

Ο αδερφός του Τράβις, Βάλτ τον θεωρούσε νεκρό τα τελευταία τέσσερα χρόνια της απουσίας του. Όταν τον εντοπίζει πετάει από το Λος Άντζελες στο Τέξας για να τον φέρει πίσω. Μαζί με την γυναίκα του Αν, έχουν υιοθετήσει τον μικρό Χάντερ και τώρα τους είναι δύσκολο να αποχωριστούν τον ρόλο του θετού γονέα. Ιδιαιτέρως, όταν μαθαίνουν ότι ο Τράβις σκοπεύει να συνεχίσει την αναζήτηση της Τζέιν, μαζί με τον γιο του. Οι ίδιοι δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτή, εκτός του ότι ίσως μένει στο Χιούστον …

Παρισι 3Για την ταινία

Το Παρίσι, Τέξας θεωρείται το αριστούργημα του Βιμ Βέντερς και αποτελεί την πιο επιτυχημένη του ταινία διεθνώς. Έλαβε εγκωμιαστικές κριτικές και κέρδισε πολλά βραβεία σε μεγάλα φεστιβάλ ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Χρυσού Φοίνικα στις Κάννες.
Ο Χάρι Ντιν Στάντον, ως Τράβις και η Ναστάζια Κίνσκι, ως Τζέιν, δίνουν εξαιρετικές ερμηνείες, κάτω από τους ήχους του μοναδικού σάουντρακ του Ράι Κούντερ.

 

Ωρα

(Τετάρτη) 21:20 - 21:30

Τόπος

Θερινό Σινεμά

Εξοχών 47, Σέρρες