Ιανουάριος, 2017

.12Ιαν(Ιαν 12)17:30.18(Ιαν 18)19:00Κινηματογράφος ΚΡΟΝΙΟ: Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΕΛΩΝΑ (κινούμενα σχέδια)17:30 - 19:00 (18)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Κινηματογράφος ΚΡΟΝΙΟ: Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΕΛΩΝΑ (κινούμενα σχέδια)

Πέμπτη 12/1/17 έως Τετάρτη 18/1/17

Προβολές: Καθημερινά μια προβολή στις 5.30 μ.μ.

  • Σκηνοθεσία: Μίκαελ Ντουντόκ ντε Βιτ.
  • Διάρκεια: 80 λεπτά. 
  • Κατηγορία: Κινούμενα σχέδια.
  • Χαρακτηρισμός: Κατάλληλο.

 Περίληψη:

Από την εκπληκτική σε σχέδιο και ένταση εναρκτήρια σκηνή της καταιγίδας, όπου ανάμεσα στα θηριώδη κύματα ξεπροβάλει το κεφάλι του ανώνυμου πρωταγωνιστή-ναυαγού που παλεύει με την άγρια θάλασσα, η ταινία θέτει τον άξονα πάνω στον οποίο θα κινηθεί θεματικά : ο άνθρωπος αντιμέτωπος με τη φύση, σε όλη της την αγριότητα και ομορφιά.

Στο ερημικό νησί που θα ξεβραστεί ο πρωταγωνιστής θα προσπαθήσει να επιβιώσει αποκομμένος από κάθε ίχνος πολιτισμού. Με μοναδική παρέα μια ομάδα καβουριών και μερικές νεογέννητες χελώνες στην πορεία τους προς τη θάλασσα, ο ανώνυμος ναυαγός θα προσπαθήσει πολλές φορές να εγκαταλείψει ανεπιτυχώς το νησί, φτιάχνοντας αυτοσχέδιες σχεδίες, οι οποίες θα ανατρέπονται μυστηριωδώς από ένα μυστήριο πλάσμα, που θα αποκαλυφθεί πως είναι μια τεράστια κόκκινη χελώνα. Όταν πετύχει μια μέρα τη χελώνα κοντά στην ακτή, θα πάρει την εκδίκησή του, μια μεγάλη όμως έκπληξη θα τον περιμένει την επόμενη μέρα.

Υπάρχουν ταινίες χωρίς λόγια (σπάνιες πλέον), υπάρχουν ταινίες που σε κάνουν να χάσεις τα λόγια σου (ακόμα σπανιότερες) και υπάρχουν, τέλος, ταινίες που συνδυάζουν και τις δύο παραπάνω ιδιότητες (μάλλον μοναδικές).

Η Κόκκινη Χελώνα του Μίκαελ Ντουντόκ Ντε Βιτ είναι μία από αυτές τις ταινίες της τρίτης κατηγορίας, ένα animation ολότελα διαφορετικό από τα άλλα, που αξίζει να βιωθεί σε μεγάλη οθόνη για να εκτιμηθεί σε όλο του το μεγαλείο.

Ωρα

12 (Πέμπτη) 17:30 - 18 (Τετάρτη) 19:00