Απρίλιος, 2017

.08Απρ19:00.20:00Λεύκωμα-Βιβλίο: «Ρούπελ, το οχυρό της αντίστασης, της αξιοπρέπειας, του ηρωισμού»19:00 - 20:00 Δημόσια Βιβλιοθήκη

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών σε συνδιοργάνωση με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και το Σύλλογο Φίλων Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών  παρουσιάζουν στη  Σερραϊκή κοινωνία το νέο Λεύκωμα-Βιβλίο του κ. Βασιλείου Νικόλτσιου και της κ. Αναστασίας Χαδιά :

 «Ρούπελ, το οχυρό της αντίστασης, της αξιοπρέπειας, του ηρωισμού».

Σε εποχές που οι ανθρώπινες αντιστάσεις, η αξιοπρέπεια και ο ηρωισμός είναι  αξίες είτε αμφιλεγόμενες είτε δυσεύρετες, θα ήταν ωφέλιμο για όλους να προβληματιστούμε από τα πολλαπλά μηνύματα που μας  διδάσκει η αυτοθυσία και η αξιοπρέπεια της αντίστασης  των ηρώων στα Οχυρά του Ρούπελ.

Η παρουσίαση του νέου εξαιρετικού λευκώματος – βιβλίου του Σερραίου κ.Β.Νικόλτσιου και της κ.Αν. Χαδιά εντάσσεται στον πάνδημο εορτασμό της πόλης για την ηρωική Επέτειο της μάχης των Οχυρών.

Το Λεύκωμα θα παρουσιάσουν  εξαίρετοι ομιλητές και εκλεκτοί προσκεκλημένοι:

  • Η κ. Κόλλια – Τσαρουχά  Μαρία ,Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας -Θράκης),
  • ο κ. Δομουχτσίδης Φώτης, Δήμαρχος Σιδηροκάστρου,
  • ο κ. Σαββίδης Παναγιώτης, Δημοσιογράφος  και
  • ο κ. Τάτσιος Γεώργιος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων – Οχυρών Ιστίμπεη, Φαρμακοποιός.

Η εκδήλωση παρουσίασης του Λευκώματος «Ρούπελ, το οχυρό της αντίστασης, της αξιοπρέπειας, του ηρωισμού», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Απριλίου 2017,  στις 7: 00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Γ. Καφταντζής» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Νένου Ελένη, φιλόλογος, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων .

 

Ωρα

(Σάββατο) 19:00 - 20:00

Τόπος

Δημόσια Βιβλιοθήκη

Νίκου Νικολάου 20, Σέρρες

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.