Δεκέμβριος, 2016

.19Δεκ18:30.19:00«Λογοτεχνικά Βραδινά» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών18:30 - 19:00 Δημόσια Βιβλιοθήκη

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Σερρών, το Σύλλογο Φίλων Βιβλιοθήκης και τη Λέσχη Ανάγνωσης, διοργανώνει μια Δευτέρα κάθε μήνα Λογοτεχνικά Βραδινά, με παρουσιάσεις αγαπημένων λογοτεχνικών έργων. Αναβιώνει έτσι, για το ευρύ κοινό, η ζωντανή συζήτηση για μεγάλα έργα και μεγάλους συγγραφείς της λογοτεχνίας, με τρόπο που ενδιαφέρει τους απλούς αναγνώστες.

Καλούμε τους συμπολίτες μας που αγαπούν τα βιβλία, να πάρουν μέρος ως ακροατές και να συμμετέχουν στη συζήτηση που θα ακολουθεί.

Οι παρουσιάσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα του 3ου ορόφου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης. Εντάσσονται σε μια ευρεία θεματική ενότητα με τίτλο «Εμείς και οι Άλλοι», όπου οι Άλλοι ορίζονται με βάση το έθνος, τη γλώσσα, το φύλο, τη φυλή και αποτελούν τον άλλον όρο της αφηγηματικής πλοκής στον οποίο καθρεφτίζουμε τον εαυτό μας.

Οι παρουσιάσεις θα γίνονται από γνωστούς φιλολόγους, αλλά και έμπειρους αναγνώστες της πόλης μας, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Βιβλιοθήκης και είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τη γνώση και την καλλιέργειά τους.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους ενδιαφερόμενους φίλους του βιβλίου, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του 3ου ορόφου της Βιβλιοθήκης, όπου η φιλόλογος Δώρα Μπαγανά, θα παρουσιάσει το θέμα

«Παραμύθι χωρίς Όνομα,  από την Π. Δέλτα (1910) στον Ιακ. Καμπανέλλη (1955)».

Με κέντρο τη σκιαγράφηση του “Εμείς” των Ελλήνων, όπως το διαμορφώνουν οι ιστορικές συνθήκες, και με βάση απολαυστικά αποσπάσματα από τα δύο έργα, θα επιχειρηθεί μια πρώτη γνωριμία με τα μοτίβα του αλληγορικού παραμυθιού και της θεατρικής πρόζας.

Ωρα

(Δευτέρα) 18:30 - 19:00

Τόπος

Δημόσια Βιβλιοθήκη

Νίκου Νικολάου 20, Σέρρες