Μάιος, 2016

This is a repeating event

.18Μάι19:00.20:00ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Δομήνικος Θεοτοκόπουλος ( Ελ Γκρέκο): ταυτότητα και μεταμόρφωση19:00 - 20:00 Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Με τον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο ( Ελ Γκρέκο) τον διασημότερο των Ελλήνων της διασποράς (Κρήτη- Ισπανία) θα ασχοληθεί στα δύο επόμενα μαθήματα ( 18 Μαΐου και 25 Μαΐου 2016) η τακτική συνεργάτης του Πνευματικού μας Συμποσίου, κ. Δώρα Μπαγανά, φιλόλογος.

Με τίτλο “Ελ Γκρέκο: ταυτότητα και μεταμόρφωση” η εισηγήτρια Δώρα Μπαγανά ακολουθεί την πορεία ζωής και δημιουργίας του ζωγράφου από την Κρήτη στο ισπανικό Τολέδο, παρουσιάζει και αιτιολογεί την μετεξέλιξη της τεχνοτροπίας του από το βυζαντινό ιδίωμα στον μετά-αναγεννησιακό μανιερισμό και παρουσιάζει την πρόσληψη του έργου του στους αιώνες που μεσολάβησαν και στην εποχή μας.

Μαζί με την εισήγηση θα προβληθούν και εικόνες από το έργο του κορυφαίου Έλληνα Καλλιτέχνη.

Η Δώρα Μπαγανά είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και καθηγήτρια Λυκείου εδώ και είκοσι χρόνια, τα περισσότερα στο Λύκειο Πεντάπολης. Είναι αιρετό μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών από το 2009 και συμμετέχει ενεργά στην πνευματική ζωή της πόλης μας,. Είναι μητέρα δύο παιδιών.

Τα μαθήματα εδώ και 13 χρόνια, γίνονται κάθε Τετάρτη ώρα 7-8μ.μ στην αίθουσα ομιλιών του Μαξίμειου Πνευματικού Κέντρου. Τα  παρακολουθούν πολλές δεκάδες συμπολιτών μας.

Συντονιστές είναι οι εκπαιδευτικοί : Θεολόγης Ανδρονίδης, Νότας Θωμάς, Χασιωτάκη Ειρήνη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Χορηγός η Α.Ε Θερ/κη Σερρών (Τηλεθέρμανση)

Ωρα

(Τετάρτη) 19:00 - 20:00

Τόπος

Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο

Ν. Νικολάου 21, Σέρρες