ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο Κωνσταντίνος Καβάφης, κορυφαίος ποιητικός δημιουργός της Νεώτερης Ελλάδας - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο Κωνσταντίνος Καβάφης, κορυφαίος ποιητικός δημιουργός της Νεώτερης Ελλάδας - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Φεβρουάριος, 2017

.01Φεβ19:00.21:00ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο Κωνσταντίνος Καβάφης, κορυφαίος ποιητικός δημιουργός της Νεώτερης Ελλάδας19:00 - 21:00 Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Εισηγήτρια: Φανή Σοκόλη – Τζήκα, κλασσική Φιλόλογος

Με τον Κωνσταντίνο Καβάφη, κορυφαίο ποιητικό δημιουργό του Ελληνισμού, με αυξανόμενη παγκόσμια αναγνώριση μέχρι τις μέρες μας, θα ασχοληθεί στα επόμενα δύο μαθήματα (1-2 και 7-2) η εξαιρετική κλασσική φιλόλογος κ.  Φανή Σοκόλη – Τζήκα. Είναι σταθερή  συνεργάτης του Πνευματικού μας Συμποσίου, εδώ και χρόνια, και βασικός   συντελεστής της επιτυχίας του.

Συγκεκριμένα:

Στην ποίηση του ο Κωνσταντίνος Π. Καβάφης εκφράζει με αξιοθαύμαστο ποιητικό τρόπο, αξιοποιώντας όλα τα ζωντανά στοιχεία της Ελληνικής γλώσσας, την τόλμη της ειλικρίνειας των συναισθημάτων απέναντι στον ερώτα και στο θάνατο, τον χρονικό συνταυτισμό παρελθόντος, παρόντος, μέλλοντος, τις πανανθρώπινες αξίες, όπως η αξιοπρέπεια, η αίσθηση του χρέους, η συνειδητή ανδρεία, η ματαιότητα των ανθρώπινων μεγαλείων, η αποτυχία.

Όλα αυτά θα τα εντοπίσουμε διερευνώντας την ιστορική αίσθηση, την εθνική συνείδηση και την θρησκευτικότητα του ποιητή, την ειρωνεία με την οποία στιγματίζει την αντιφατικότητα των ανθρωπίνων και τέλος τον ηδονισμό που αναδύεται από πολλά ποιήματα του. Και φυσικά θα απολαύσουμε αντιπροσωπευτικά ποιήματα του μεγάλου Αλεξανδρινού.

Η αξιαγάπητη Φανή μας, έκανε εκλεκτές σπουδές στην κλασσική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Με την αποφοίτηση της δραστηριοποιείται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης με επιτυχία, και βοηθά σημαντικά στον αγώνα των νέων μας να αποκτήσουν ανώτερη μόρφωση Πανεπιστημιακού επιπέδου.

Με τα εξαίρετα μαθήματα της, εδώ και χρόνια,  για την πολεμική τακτική των αρχαίων και τον δυτικό πολιτισμό, τον Θουκυδίδη, για τον Ομηρικό Οδυσσέα, και τις γυναικείες μορφές στην Οδύσσεια, τις Θρησκευτικές αντιλήψεις των αρχαίων, και ανάλυση των τραγωδιών, όπως η Μήδεια του Ευριπίδη, βοηθά τους συμπολίτες μας να κατανοήσουν και να απολαύσουν το ανυπέρβλητο και πανανθρώπινο Ελληνικό Πολιτισμό.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη 7-8 το απόγευμα στην αίθουσα ομιλιών (Σωκράτης Μικρού) του Μαξίμειου Πνευματικού Κέντρου.

  • Συντονιστές οι εκπαιδευτικοί: Θεολόγης Ανδρονίδης, Νότας Θωμάς και Χασιωτάκη Ειρήνη.
  • Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
  • Χορηγοί: η Α.Ε. Θέρμη Σερρών (Τηλεθέρμανση) και  η Α.Ε. Ουστριάς (εμπορία αυτοκινήτων)

Ωρα

(Τετάρτη) 19:00 - 21:00

Τόπος

Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο

Ν. Νικολάου 21, Σέρρες

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.