«Η Μαθητεία στο Επαγγελματικό Λύκειο: Νέες επαγγελματικές και εκπαιδευτικές προοπτικές» - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών «Η Μαθητεία στο Επαγγελματικό Λύκειο: Νέες επαγγελματικές και εκπαιδευτικές προοπτικές» - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Μάιος, 2017

09Μάι(Μάι 9)19:00(Μάι 9)19:00«Η Μαθητεία στο Επαγγελματικό Λύκειο: Νέες επαγγελματικές και εκπαιδευτικές προοπτικές»19:00 - 21:00 ΕΒΕΣ

Περισσότερα

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών διοργανώνει Ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο «Η Μαθητεία στο Επαγγελματικό Λύκειο: Νέες επαγγελματικές και εκπαιδευτικές προοπτικές» με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Σερρών.

Βασικός στόχος της Ημερίδας είναι η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας  και του επιχειρηματικού κόσμου, σχετικά με την έναρξη εφαρμογής του θεσμού του Μεταλυκειακού  Έτους – Τάξη Μαθητείας στα Επαγγελματικά Λύκεια και τις νέες επαγγελματικές και εκπαιδευτικές προοπτικές για τους απόφοιτους των ΕΠΑ.Λ.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μαΐου, τις ώρες 19:00-21:00 στην αίθουσα  “Γεώργιος Χρηστίδης”  του Επιμελητηρίου Σερρών,  σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

19:00 – 19:20:  Έναρξη – Χαιρετισμοί από τους:

  • Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Υφυπουργός Παιδείας
  • Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
  • Παναγιώτης Ανανιάδης, Περιφερειακός Δ/ντης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
  • Ελευθερία Πάνου, Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Σερρών
  • Χρήστος Μέγκλας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών

19:20 – 19:30:  Προβολή βίντεο για την Μαθητεία και τα ΕΠΑ.Λ. της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

19:30 – 19:45:  Γεώργιος Μουστάκας, Προϊστάμενος της Δ/νσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Γεν. Δ/νσης Σπουδών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ.: «Επαγγελματική Εκπαίδευση: Δυνατότητες και Προοπτικές»

19:45 – 20:00: Θέμης Κοτσιφάκης, Δ/ντής του Γραφείου του Υφυπουργού Παιδείας κ. Δ. Μπαξεβανάκη: «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας και Επαγγελματική Κατάρτιση»

20:00 – 20:15: Δρ Κωνσταντίνος Σ. Τενεκετζής, Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών: «Η εφαρμογή του θεσμού της Μαθητείας στη Δ.Δ.Ε. Σερρών κατά το σχ. έτος 2016-17»

20:15- 20:30: Δρ Βασίλειος Εφόπουλος, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής στη Δ.Δ.Ε. Σερρών:  «Μαθητεία: το δυϊκό εκπαιδευτικό σύστημα μάθησης και εργασίας»

20:30-20:45: Δρ Χρήστος Χούμκοζλης, Διευθυντής Ε.Κ. Σιδηροκάστρου: «Η Μαθητεία στο ΕΠΑ.Λ.: η εφαρμογή της στο σχολικό περιβάλλον  και οι προοπτικές εξέλιξής της»

20:45 – 21:00: Δημήτριος Γιαννάκης, Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών: «Η συμβολή της Μαθητείας στον επιχειρηματικό κόσμο»

21:00 – 21:30: Συζήτηση – Ερωτήσεις.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα λειτουργεί παράλληλη έκθεση μαθητικών δημιουργιών των ΕΠΑ.Λ. στον ισόγειο χώρο του Επιμελητηρίου.

Η Ημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό και η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ωρα

(Τρίτη) 19:00 - 21:00

Τόπος

ΕΒΕΣ

Κωστοπούλου 2, Σέρρες

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.