Φεβρουάριος, 2017

.04Φεβ20:30.22:00Ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου Βλάχων Ν.Σερρών “Γεωργάκης Ολύμπιος”20:30 - 22:00

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Αυτό το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου Βλάχων Ν.Σερρών “Γεωργάκης Ολύμπιος”.

Κάθε χρόνο, το πρώτο Σάββατο του Φλεβάρη είναι αφιερωμένο στο βλάχικο παραδοσιακό γλέντι που φέτος θα γίνει υπό τους ήχους του κλαρίνου του Νίκου Μπούσιου στο κέντρο “Κομπολόι” στο Νέο Σούλι Σερρών με ώρα έναρξης στις 20:30.

Ο χορός θα ξεκινήσει με παρουσίαση χορών των Βλάχων της Ανατολικής Μακεδονίας από τα τμήματα του Συλλόγου, θα ακολουθήσει βράβευση χορευτών του για την εισαγωγή τους σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και θα συνεχιστεί με παραδοσιακό γλέντι.

Φέτος το γλέντι θα ξεκινήσει με τη φωνή του γνωστού τραγουδιστή στο χώρο της βλάχικης παραδοσιακής μουσικής, του Φώτη Τράσια που θα πλαισιώνεται από τις φωνές των Θανάση Μησιάκα και Δημήτρη Κοκκώνη.

Τους τρεις τραγουδιστές συνοδεύουν οι μουσικοί :

Νίκος Μπούσιος (κλαρίνο), Παναγιώτης Μπούσιος (βιολί), Δήμος Τυχάλας (λαούτο) και ο  εκ Καστοριάς προερχόμενος Χρήστος Τράσιας στο ντέφι.

Η τιμή της πρόσκλησης είναι στα 17€ με πλήρες μενού, απεριόριστο ποτό και αναψυκτικό, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ και χρόνια έχει καθιερωθεί στο χορό του Συλλόγου των Βλάχων να μην υπάρχει λαχειοφόρος αγορά, ώστε να μην επιβαρύνονται με επιπλέον έξοδα οι φίλοι και τα μέλη του.

Για τα μικρά παιδιά η είσοδος είναι δωρεάν και θα υπάρχει ταχυδακτυλουργός στη διπλανή αίθουσα του κέντρου, ώστε να ψυχαγωγηθούν και να απασχοληθούν δημιουργικά.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Βλάχων Ν.Σερρών “Γεωργάκης Ολύμπιος” σας προσκαλούν στον ετήσιο χορό του Συλλόγου σε μια όμορφη βραδιά φτιαγμένη με μεράκι και κέφι.

Την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00, δύο μέρες πριν το χορό, θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του Συλλόγου η Γιορτή Μητέρας, που σύμφωνα με το Ορθόδοξο ημερολόγιο εορτάζεται ανήμερα της Υπαπαντής του Κυρίου. Βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης η κυρία Χαρπουζάνη Ζωή.

Ωρα

(Σάββατο) 20:30 - 22:00

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.