ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΒΕΡΗΣ: «Μην κλαις ρε Γοργόνα!» - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΒΕΡΗΣ: «Μην κλαις ρε Γοργόνα!» - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Ιούνιος, 2017

.15Ιου19:00.20:37ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΒΕΡΗΣ: «Μην κλαις ρε Γοργόνα!»19:00 - 20:37 Public

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Τα βιβλιοπωλεία PUBLIC έχουν την χαρά και την τιμή να φιλοξενουνε τον Παναγιώτη Γκούβερη και να παρουσιάσουν το πρώτο του βιβλίο ”Μην κλαις ρε Γοργόνα” την Πέμπτη 15/6/2017 και ώρα 19:00 στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Τσαλοπούλου)

”Μην κλαις ρε Γοργόνα”

Ένα πράμα έπρεπε να κάνει ο αδερφός σου: Να τσιμεντάρει το Αιγαίο. Τότε θα ήταν Μέγας. Όλο τσιμέντο! Αιγαιοπελαγίτικο μπετόν! Μπορούσε, δεν μπορούσε; Όλο τον κόσμο κατέκτησε, Γοργόνα.

Ας ήταν απλώς ένας μέγας μπετατζής.

Τότε θα τον παραδεχόμουνα.

Να τρέχουν προσφυγόπουλα απ’ το ένα νησί στ’ άλλο. Να παίζουνε ποδόσφαιρο ανάμεσα απ’ τα Ίμια. Να κάνουν σούζες με ποδήλατα πηγαίνοντας προς Νάξο, Πάρο. Να βάζαμε και τίποτα διόδια.

Σίγουρα κάτι θα βγάζαμε. Αυτή, ρε, θα ήταν η πραγματική Εγνατία! Ναι, ρε! Κι εγώ να ήμουν σταθμάρχης, ρε Γοργόνα. Σε κάποιον αιγαιοπελαγίτικο σιδηροδρομικό σταθμό.

Δύο λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Παναγιώτης Γκούβερης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981. Εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στην κοινωνική ανθρωπολογία, ενώ από το 2011 εργάζεται ως ειδικός παιδαγωγός στην πόλη των Σερρών. Το 2013, το έργο του Ιδρώνει η καρδιά μου παρουσιάστηκε από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Παναγιώτη Μέντη.

Το 2014, με το μονόλογο “Αυτιστικές χελιδονοφωλιές”, απέσπασε το Α΄ βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου της UNESCO υπό την κριτική εποπτεία του Στέφανου Ληναίου. Το 2015, το έργο του “Ζεϊμπέκικη ορθογραφία” απέσπασε το Α΄ βραβείο συγγραφής θεατρικού κειμένου στον 31ο λογοτεχνικό διαγωνισμό Δήμου Αγίου Νικολάου.

Το 2016, τα έργα του “Μάνες” και “Άφεση” βραβεύτηκαν από την Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Μανδραγόρας, Δίοδος 66100 και Παρέμβαση. Έχει μια εντεκάχρονη κόρη, τη Μαγδαληνή.

Ωρα

(Πέμπτη) 19:00 - 20:37

Τόπος

Public

Τσαλοπούλου 9, Σέρρες

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.