Πολιτιστικές συνομιλίες Ελλάδας – Ρωσίας από το Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών Πολιτιστικές συνομιλίες Ελλάδας – Ρωσίας από το Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Νοέμβριος, 2016

.09Νοέ19:00.20:00Πολιτιστικές συνομιλίες Ελλάδας – Ρωσίας από το Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών19:00 - 20:00 Δημόσια Βιβλιοθήκη

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών διοργανώνουν μια ξεχωριστή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 7:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

Στην εκδήλωση η Χριστίνα Παπαδημητρίου, Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας, φιλόλογος του Μουσικού Σχολείου Σερρών, θα μιλήσει για ρώσους ήρωες στη νεοελληνική λογοτεχνία, μέσα από τους οποίους αποκαλύπτεται η εικόνα , που έχουν οι έλληνες για τους ρώσους, και πως η εικόνα αυτή συναρτάται με τις ιστορικές και κοινωνικές συνθήκες της εποχής και τον ιδεολογικό προσανατολισμό των συγγραφέων.

Το θέμα αυτό, ως αντικείμενο εργασίας της, η Χριστίνα Παπαδημητρίου το παρουσίασε στα πανεπιστήμια του Κουμπάν και της Συμφερούπολης, όπου έγινε δεκτή με θέρμη και ενθουσιασμό από τα εκεί τμήματα νεοελληνικών σπουδών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν μαγνητοσκοπημένες ανταποκρίσεις από τις έδρες των τμημάτων νεοελληνικών σπουδών των κρατικών πανεπιστημίων Λομονόσοφ της Μόσχας, Συμφερούπολης της Κριμαίας και Κουμπάν του Κράσνονταρ, πρόκειται δηλαδή για μηνύματα ανθρώπων, που επέλεξαν να μετέχουν της ελληνικής παιδείας.

Επειδή η μουσική είναι η πιο ευανάγνωστη υπογραφή ενός πολιτισμού, η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα από τους μουσικούς:

  • Μελίτα Τσαλουχίδου, φωνή
  • Ελίνα Γραμματοπούλου, πιάνο
  • Κωσταντίνο Κουζώφ, βιολί
  • Χρήστο Κόζαλης, τσέλο,
  • Δημήτρη Αρναούτογλου, κιθάρα και
  • Δημήτρη Παπαιωακεΐμ, κλαρινέτο

Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει δύο ρομάντζες των Σ. Ραχμάνινοφ και Π.Ι. Τσαϊκόφσκι , καθώς και ρώσικα λαϊκά τραγούδια

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ωρα

(Τετάρτη) 19:00 - 20:00

Τόπος

Δημόσια Βιβλιοθήκη

Νίκου Νικολάου 20, Σέρρες