Ιούνιος, 2016

.29Ιου08:00.20:00ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ εορταστικών εκδηλώσεων για την 103η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών08:00 - 20:00 Πλατεία Ελευθερίας

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των εορταστικών εκδηλώσεων για την 103η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών ανακοίνωσε ο Δήμος Σερρών

ΔΕΥΤΕΡΑ  27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

  • Γενικός σημαιοστολισμός της πόλης στις 27, 28 και 29 Ιουνίου.
  • Σημαιοστολισμός των δημόσιων, δημοτικών, Ν.Π.Δ.Δ. Ν.Π.Ι.Δ. και ιδιωτικών καταστημάτων από την 8η πρωϊνή της 27ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 29ης Ιουνίου.
  • Φωταγώγηση των καταστημάτων, δρόμων, πλατειών, μνημείων και φρουρίων της πόλης κατά τις βραδυνές ώρες της 27ης, 28ης και 29ης Ιουνίου.

       

 ΤΡΙΤΗ  28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Ώρα 09:30           Κατάθεση στεφανιών στα μνημεία της πόλης από μαθητές των σχολείων και από το Σώμα   Ελληνικού Οδηγισμού.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Ώρα 08:00           Έπαρση της σημαίας της πόλης.

Ώρα 10:00           Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων  Ταξιαρχών. Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. κ. ΘΕΟΛΟΓΟΣ και θα  συμπαρασταθεί ολόκληρος ο ιερός Κλήρος της πόλεως.

  • Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Πουρπούρη Βασίλειο, εκπαιδευτικό του 3ου ΓΕΛ Σερρών

Ώρα 10:30     – Μετάβαση στον Ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας.

– Έναρξη τελετής.

– Επιμνημόσυνη δέηση.

Ώρα 10:30    Κατάθεση στεφανιών από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, τον Δήμαρχο Σερρών, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, τον Διοικητή της 10ου Συντάγματος, τον Διευθυντή της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, τον εκπρόσωπο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Σερρών, τον εκπρόσωπο της Εθνικής Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ν. Σερρών, τους εκπροσώπους του συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών Ν. Σερρών, τους εκπροσώπους όλων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο νομό, τον εκπρόσωπο των Μακεδονομάχων και τον εκπρόσωπο των Σερραίων Θεσσαλονίκης.

  • Σιγή ενός λεπτού.
  • Εθνικός Ύμνος.
  • Τέλος τελετής.

Ώρα 11:00    Παρέλαση των σπουδαστών, μαθητών, οδηγών, Αναπήρων Πολέμου, Οργανώσεων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά την παρέλαση θα δοθεί δεξίωση προς τιμή του Λαού και των Αρχών στο Διοικητήριο Σερρών.

Ώρα 20:30           Υποστολή της Σημαίας της πόλεως.

  • Τον εορτασμό θα πλαισιώσουν εκδηλώσεις της Κ.Ε.ΔΗ. Σερρών

 

Ωρα

(Τετάρτη) 08:00 - 20:00

Τόπος

Πλατεία Ελευθερίας

Πλ.Ελευθερίας, Σέρρες