ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ IOYNIO - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ IOYNIO - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Ιούνιος, 2017

12Ιουνallday30alldayΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ IOYNIO(Ολη ημέρα) Δημόσια Βιβλιοθήκη

Περισσότερα

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών συμμετέχει για 6η χρονιά στην καλοκαιρινή εκστρατεία για παιδιά που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με τίτλο «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο». Στην καλοκαιρινή εκστρατεία που ξεκινάει στις 16 Ιουνίου συμμετέχουν 151 βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Αν θες κι εσύ να συμμετέχεις στο φετινό ταξίδι από σημείο σε σημείο, δήλωσε συμμετοχή! Για το μήνα Ιούνιο έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω δράσεις οι οποίες απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3 – 16 ετών και σε ενήλικες.

Δευτέρα, 12 Ιουνίου, ώρα 18:30-20:00.

«Μοιράζομαι το χόμπι μου και ό,τι αγαπώ». Με την κα. Βασιλική Εσκιτζή, μαθαίνουμε να κατασκευάζουμε διακοσμητικά άνθη και κοσμήματα από φύλλα αλουμινίου. Για ηλικίες 18+.Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

* Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας 2-3 κουτάκια αλουμινίου αναψυκτικών ή άλλων ροφημάτων και ένα μεγάλο ψαλίδι.

 Δευτέρα, 12 Ιουνίου, ώρα 20:00.

«Βραδιά μπαλέτου: Δον Κιχώτης» βασισμένη στο ομότιτλο έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών. Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

. Παρασκευή, 16 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30.

«Γιορτή έναρξης της καλοκαιρινής καμπάνιας». Με τη Βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου. Πόσα διαφορετικά πράγματα, λέξεις, έννοιες μπορεί να είναι ένα σημείο. Στη βιβλιοθήκη ψάχνουμε, ανακαλύπτουμε, ζωγραφίζουμε, φωτογραφίζουμε διαφορετικά σημεία και φανταζόμαστε τις περιπέτειές μας αυτό το καλοκαίρι από σημείο σε …σημείο. Για ηλικίες 7+. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

-, Σάββατο, 17 Ιουνίου, 11:00-12:30.

«Το σημείο βρασμού». Με την εκπαιδευτικό Μαρία Γάτσιου. Ένα εργαστήρι για τον θυμό. Για ηλικίες 7-9 ετών. Με προεγγραφή στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Δευτέρα, 19 Ιουνίου, ώρα 10:00 — 12:00.

«Απτά σημεία ΓΕΩγρΑΦΗαΣ». Με τον υπεύθυνο του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών κ. Σωτήρη Μανδηλιώτη και τη συνεργάτιδα κα Γιανογλούδη Ελένη. Φτιάχνουμε τον δικό μας τρισδιάστατο χάρτη και διαμορφώνουμε σημεία και περιοχές στο έδαφος με χρήση της τεχνολογίας. Για ηλικίες 9-11 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Δευτέρα, 19 Ιουνίου, ώρα 18:00 — 19:30.

«Σήματα Μορς». Με τη Βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου. Ένα αλφάβητο από τελείες και παύλες. Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 Τρίτη, 20 Ιουνίου, ώρα 10:00 — 12:00.

«Απτά σημεία ΓΕΩγρΑΦΗαΣ». Με τον υπεύθυνο του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών κ. Σωτήρη Μανδηλιώτη και τη συνεργάτιδα κα Γιανογλούδη Ελένη. Φτιάχνουμε τον δικό μας τρισδιάστατο χάρτη και διαμορφώνουμε σημεία και περιοχές στο έδαφος με χρήση της τεχνολογίας. Για ηλικίες 9-11 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Τετάρτη, 21 Ιουνίου, ώρα 10:30 – 12:30.

«Ενώνοντας τις Τελείες». Σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, με την Ψυχολόγο- Ψυχοθεραπεύτρια Φωτεινή Τσουκνίδα. Μέσα από παραμυθοαφήγηση, βιωματικές ασκήσεις και δραματοποίηση «Τα Σημεία Στίξης Ως Σημεία ΑΝΤΙΣΤΙΞΗΣ» παιδικών φωνών, επιθυμιών και αποφάσεων γίνονται παράθυρα στη φαντασία τους, γεφυρώνουν τις συγκρούσεις και αντιφάσεις, και έρχονται να δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία στηριζόμενα στην αξία της ΑΝΤΙΣΤΙΞΗΣ να πραγματοποιήσουν υπερβάσεις με προοπτική αρμονικής συνύπαρξης με τον εαυτό, την οικογένεια, το σχολικό περιβάλλον, τον κόσμο…. Για ηλικίες 7-11 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Πέμπτη, 22 Ιουνίου, ώρα 11:00 – 12:30.

«Σημείο ισορροπίας». Με τη Νηπιαγωγό Ευμορφία Γαρυφαλλίδου. Φτιάχνουμε κατασκευές που καταφέρνουν να ισορροπούν. Για ηλικίες 6-9 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Παρασκευή, 23 Ιουνίου, ώρα 11:00 — 12:30.

«Οι αναμνήσεις μας-σημεία της ιστορίας μας». Με τη βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου. Πάνω σε μια χρονογραμμή ποια είναι τα δικά σου σημεία-σταθμοί της δικής σου ζωής; Για ηλικίες 9-11 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.* Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας φωτογραφίες ή μικροαντικείμενα από σημαντικά σημεία-σταθμούς στη ζωή σας.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, ώρα 11:00 — 12:30.

«Οι έξι τελείες στο σύστημα Braille». Με την εκπαιδευτικό Μαρία Ζερβάκη. Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τα γράμματα ενός διαφορετικού αλφάβητου. Για ηλικίες 10-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, ώρα 18:30-20:00.

«Οι φάροι σημεία στη θάλασσα». Με την εκπαιδευτικό Μαρία Γάτσιου. Οι φάροι αφηγούνται ιστορίες τρικυμίας, καταιγίδων, ναυαγίων. Για ηλικίες 8-10 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Τρίτη, 27 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30.

«Οι σταθμοί ενός ταξιδιού που κράτησε 80 ημέρες». Με τη Φιλόλογο Αγγελική Κεφαλά. Φτιάχνουμε το δρομολόγιο του Φιλέα Φογκ με ημερομηνίες και ώρες. Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Τετάρτη, 28 Ιουνίου, ώρα 11: 00-12:30.

«Οι λέξεις ως σημεία». Με τη νηπιαγωγό Ζαχαρούλα Τζίνη. Ένα παιχνίδι αφήγησης και συγγραφής με αφετηρία τρεις λέξεις. Για ηλικίες 9-11 ετών Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Παρασκευή, 30 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30.

«Τα αστέρια σημεία στον ουρανό». Με τη βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου. Μαθαίνουμε για τα αστέρια και τους αστερισμούς και τα παρατηρούμε σε ένα χώρο…έκπληξη. Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Ωρα

Ιούνιος 12 (Δευτέρα) - 30 (Παρασκευή)

Τόπος

Δημόσια Βιβλιοθήκη

Νίκου Νικολάου 20, Σέρρες

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.