Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Προώθηση της Ενεργούς και Yγιούς Γήρανσης» - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Προώθηση της Ενεργούς και Yγιούς Γήρανσης» - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Αύγουστος, 2016

.25Αυγ(Αυγ 25)09:00.15Σεπ(Σεπ 15)15:00Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Προώθηση της Ενεργούς και Yγιούς Γήρανσης»(Αύγουστος 25) 09:00 - (Σεπτέμβριος 15) 15:00 Παλαιό Νοσοκομείο

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.) Ν. Σερρών, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για την προάσπιση της δημόσιας ψυχικής υγείας, συνεχίζει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη υλοποίηση του Προγράμματος «Προώθηση της Ενεργούς και Υγιούς Γήρανσης».

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας 60 ετών και άνω που βρίσκονται στη διαδικασία της συνταξιοδότησης ή έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί και διαθέτουν ελεύθερο χρόνο λόγω της μείωσης των καθημερινών τους υποχρεώσεων.

Το όφελος από την ένταξη στο Πρόγραμμα είναι πολλαπλό. Οι ποικίλες δράσεις που αυτό προβλέπει στοχεύουν κυρίως στην ενεργητική, ασφαλή και ευχάριστη προσαρμογή στην τρίτη ηλικία μέσω της έγκυρης ενημέρωσης για μείζονα θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας που αφορούν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, της διεύρυνσης των κοινωνικών σχέσεων και επαφών, τον εμπλουτισμό των υπαρχόντων δυνατοτήτων, την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων και την ενίσχυση των παραγόντων που επιδρούν θετικά στη σωματική, πνευματική και ψυχολογική ισορροπία και ευημερία των ατόμων της 3ης ηλικίας.

Το Πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν και περιλαμβάνει ομαδική και ατομική συμβουλευτική από εξειδικευμένους ψυχολόγους, ενημερωτικές διαλέξεις από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (παθολόγοι, καρδιολόγοι, νευρολόγοι κ.α), ομάδες δημιουργικής απασχόλησης (ομάδα εκμάθησης χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, ομάδα κινηματογράφου κα), ομάδα ανάπτυξης του εθελοντικού πνεύματος, ψυχαγωγικές δράσεις όπως ημερήσιες εκδρομές, ομαδικές έξοδοι για φαγητό, καφέ κ.τ.λ., και ομαδικές πολιτιστικές εξορμήσεις σε μουσεία, θέατρα, εκθέσεις κα.

Η συνολική διάρκεια του Προγράμματος είναι ετήσια και συστήνονται 25μελείς ομάδες (μία ομάδα ανά τρίμηνο). Η λειτουργία της 3ης ομάδας θα ξεκινήσει στις 01-09-2016 στο νέο χώρο του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών, στην οδό Ορφέως 12 (Παλαιό Γενικό Νοσοκομείο, 2ος όροφος).
Οι ενδιαφερόμενοι για τις κενές θέσεις της 4ης ομάδας καλούνται να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή στη Γραμματεία του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών είτε κατ’ ιδίαν είτε στο τηλέφωνο: 23210-63388 μέχρι 15-09-2016.
Το Πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα ΤΙΜΑ

Ωρα

Αύγουστος 25 (Πέμπτη) 09:00 - Σεπτέμβριος 15 (Πέμπτη) 15:00

Τόπος

Παλαιό Νοσοκομείο

Ορφέως 12, Σέρρες