ΨΗΦΙΔΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ: Ξεκίνημα της νέας περιόδου με το "ΜΗ ΜΟΙΧΕΥΣΕΙΣ" - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών ΨΗΦΙΔΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ: Ξεκίνημα της νέας περιόδου με το "ΜΗ ΜΟΙΧΕΥΣΕΙΣ" - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Οκτώβριος, 2016

.10Οκτ19:20.20:30ΨΗΦΙΔΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ: Ξεκίνημα της νέας περιόδου με το "ΜΗ ΜΟΙΧΕΥΣΕΙΣ"19:20 - 20:30 Δημόσια Βιβλιοθήκη

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Σερρών και ο σύλλογος φίλων δημόσιας βιβλιοθήκης Σερρών στο πλαίσιο “ΨΗΦΙΔΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ” του 5ου κύκλου εκδηλώσεων παρουσιάζουν την 6η ταινία από το “ΔΕΚΑΛΟΓΟ” του ΚΡΙΣΤΟΦ ΚΙΣΛΟΦΣΚΙ
“ΜΗ ΜΟΙΧΕΥΣΕΙΣ”
ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 ΣΤΙΣ 19:30 ΑΚΡΙΒΩΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΙΟΡΔΑΝΑ ΤΟΥΤΖΙΑΡΗ
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
Ειδικευμένη στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία
Ο ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΘΑ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ.

ΥΠΟΘΕΣΗ  «Μη μοιχεύσεις»

ΠΑΙΖΟΥΝ: Grazyna Szapolowska, Olaf Lubaszenko, Stefania Iwinska, Artur Barcis, StanislawGawlik, Piotr Machalica κ.ά.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 59 min

Στο συγκρότημα πολυκατοικιών που είναι γνωστό από τις προηγούμενες πέντε ταινίες του Δεκαλόγου, η ‘μόνωση’ της προσωπικής ζωής είναι δύσκολη.
Ο μοναχικός νέος Tomek κατασκοπεύει με τηλεσκόπιο την όμορφη γειτόνισσά του Magda. Η Magda έχει πολλούς εραστές όμως ο Tomek την ερωτεύεται για την θλιμμένη και μοναχική γοητεία της.

Φαίνεται να της λείπει η αγάπη, γι αυτό ο Tomek προσπαθεί να την πλησιάσει στέλνοντάς της ταχυδρομικές επιταγές που την οδηγούν στο ταχυδρομείο όπου δουλεύει. Ο ρομαντισμός τον καθοδηγεί σε έμμονες πράξεις, όπως να της κάνει ανώνυμα τηλεφωνήματα και να γίνει ο γαλατάς της, πριν της εξομολογηθεί το μυστικό του.

Η κατά πολύ μεγαλύτερη του Magda ερμηνεύει την αγάπη του σαν σεξουαλική ανάγκη με αποτέλεσμα να πληγώσει τον ευαίσθητο Tomek ανεπανόρθωτα. Η Magda έρχεται αντιμέτωπη με την αγνότητα του έρωτα που είχε ξεχάσει και οι ρόλοι αλλάζουν.

Μια ιστορία για την ουσία της αγάπης, όπου η μοιχεία δεν περιορίζεται στην προδοσία των συζυγικών όρκων, αλλά μεταφράζεται ως απιστία στην αγνότητα.

KΡΙΤΙΚΗ «Μη μοιχεύσεις»

Οι χαρακτήρες στον Δεκάλογο 6 δεν είναι στερεοτυπκοί, είναι αληθινοί. Λίγο πολύ όλοι βρίσκουν κάποιο ενθουσιασμό στο να παρατηρούν άλλους ανθρώπους.

Ο Tomek είναι ένας φυσιολογικός νέος που μάλιστα ζει με την πολύ ισορροπημένη γιαγιά του (Stefania Iwinska). Η Magda είναι μια έμπειρη γυναίκα που ξεγελάει τη μοναξιά της με τον εφήμερο έρωτα. Η κυνικότητα που της μετέδωσε η ζωή καταστρέφει την αθωότητα του Tomek και προδίδει τη δική της υποκείμενη ευαισθησία.

Το σενάριο είναι πολύ δυνατό και παρουσιάζει με πολύ οικονομία και ακρίβεια τις φοβίες, τις ανάγκες και τις ‘παρενέργειες’ που δημιουργεί η αγάπη.

Ωρα

(Δευτέρα) 19:20 - 20:30

Τόπος

Δημόσια Βιβλιοθήκη

Νίκου Νικολάου 20, Σέρρες