Ιανουάριος, 2017

.13Ιαν20:00.21:00Ρεσιτάλ πιάνου με τον Άγγελο Μάρκου20:00 - 21:00 Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών διοργανώνει ρεσιτάλ πιάνου με τον Άγγελο Μάρκου.

Η συναυλία θα δοθεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα του Ωδείου του Συλλόγου (Β. Βασιλείου 12)

Ο Άγγελος Μάρκου θα ερμηνεύσει έργα των D.Scarlatti, J.S.Bach, L.v.Beethoven, F. Chopin, F.Listz, Χ. Σαμαρά.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Άγγελος Μάρκου

Ο Άγγελος Μάρκου είναι φοιτητής του τμήματος μουσικών σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου σπουδάζει μουσικολογία και σύνθεση δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε ειδικούς τομείς μουσικοπαιδαγωγικών, ιστορίας, θεωρίας και ανάλυσης της μουσικής.

Ξεκίνησε τις σπουδές πιάνου, στις Σέρρες, στην ηλικία των εννέα ετών με την Ε.Μιχελή-Τακίδου. Εισήχθη στο Μουσικό Σχολείο Σερρών από την Α τάξη Γυμνασίου και αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα με τις ακαδημαϊκές του σπουδές, φοιτά στην Γ Ανωτέρα τάξη πιάνου του Παύλου Δημητριάδη, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Έχει πάρει κατ’ επανάληψη μέρος σε φεστιβάλ πιάνου σε Θεσσαλονίκη, Πήλιο, Εύβοια, Κέρκυρα και εσωτερικούς διαγωνισμούς πιάνου του Κ.Ω.Θ.

Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει ενεργά στα σεμινάρια πιάνου των:

Γ. Χατζηνίκου, Γ. Κυράτσου, Ειρ. Γαβριηλίδου, Χ. Βασιλειάδη, Γ.Κωνσταντίνου, M. Hauber, J. Margoulis, Α. Consales, Μatitjahu Κellig, C. Balsa, Hao Huang κ.α.

Επίσης, είναι παμψηφεί αριστούχος κάτοχος πτυχίου Αρμονίας ενώ συνεχίζει τις σπουδές ανώτερων θεωρητικών στο Κ.Ω.Θ. Επιπλέον, σπουδάζει μονωδία στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης στην Α Ανωτέρα και από το 2009 έχει πάρει μέρος ως χορωδός της Μικτής χορωδίας Θεσσαλονίκης σε 3 όπερες, ορατόρια, λειτουργίες και άλλα χορωδιακά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ακόμη, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μονωδίας, παλαιάς μπαρόκ μουσικής και διεύθυνσης χορωδίας.

 

Ωρα

(Παρασκευή) 20:00 - 21:00

Τόπος

Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών

Βασιλέως Βασιλείου 12, Σέρρες