Ιούνιος, 2016

.03Ιου19:00.20:00«Σερραίες Μανούλες» διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»19:00 - 20:00 ΕΒΕΣ Οργανωτής: Σερραίες Μανούλες

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Ο σύλλογος «Σερραίες Μανούλες», συνεχίζει τις δράσεις του για τη μητέρα και το παιδί με μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που αφορά την κακοποίηση του παιδιού. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα για το οποίο -γονείς, εκπαιδευτικοί, γείτονες- μάλλον γνωρίζουμε λίγα. Έτσι, ο «Σύλλογος Φίλων-Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Ν. Σερρών», η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και ο  Σύλλογος «Σερραίες Μανούλες», συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 στις 19:00, στην αίθουσα Γ. Χρηστίδης (3ος όροφος Επιμελητηριακού Μεγάρου Σερρών) ημερίδα με θέμα: «Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» .

 Αναλυτικά, η κ. Σοφία Γιοβάνογλου, Δρ Νομικής, Επιστημονική Συνεργάτης στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα μιλήσει με θέμα, “Η κακοποίηση του παιδιού και η αντιμετώπισή της”.

κακοποίηση-παιδίΟ κ. Χρήστος Κρυωνάς, κοινωνικός λειτουργός του Κέντρου πρόληψης ΟΑΣΙΣ, θα αναπτύξει το θέμα “Η πρόληψη της παιδικής κακοποίησης: αίτια -συνέπειες – αντιμετώπιση”. Στη συνέχεια ο κ. Ιωάννης Πούλιος, Υπεύθυνος του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Π/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών  θα αναφερθεί στο αν “Μπορεί το σύγχρονο σχολείο να συμβάλλει στο ζήτημα της πρόληψης ή αντιμετώπισης της παιδικής κακοποίησης;” .

Τέλος, η εισήγηση της κ. Χρυσάνθης Παλάζη, Δρ. Παιδαγωγικής, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δ.Δ.Ε. Σερρών έχει θέμα, «Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων: πλαίσιο καθηκόντων και αρμοδιοτήτων και ανάπτυξη δράσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Πιστεύουμε πως οι ενημερωμένες μανούλες μπορούν να γίνουν καλύτερες μανούλες και σας περιμένουμε  την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 στις 19:00, στην αίθουσα Γ. Χρηστίδης (3ος όροφος Επιμελητηριακού Μεγάρου Σερρών) να ενημερωθούμε από τους ειδικούς για την παιδική κακοποίηση.

Ωρα

(Παρασκευή) 19:00 - 20:00

Τόπος

ΕΒΕΣ

Κωστοπούλου 2, Σέρρες

Οργανωτής

Σερραίες ΜανούλεςSermothers@gmail.com