Η σπουδαιότητα της πρόληψης στον καρκίνο του μαστού και η σύγχρονη αντιμετώπισή του - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών Η σπουδαιότητα της πρόληψης στον καρκίνο του μαστού και η σύγχρονη αντιμετώπισή του - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Οκτώβριος, 2016

.07Οκτ19:00.21:00Η σπουδαιότητα της πρόληψης στον καρκίνο του μαστού και η σύγχρονη αντιμετώπισή του19:00 - 21:00 ΕΒΕΣ

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Περίπου μία στις δέκα γυναίκες αναμένεται να εμφανίσει καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής της λένε οι στατιστικές.

Σημαντικό ρόλο για την εμφάνιση του, παίζουν η κληρονομικότητα, η ατεκνία, η παχυσαρκία, η παρατεταμένη χρήση ορμονών μετά την εμμηνόπαυση και άλλοι.

Καμία γυναίκα δεν μπορεί να εξαιρεθεί από τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, όλες οι γυναίκες όμως οφείλουν και πρέπει να βάλουν την πρόληψη στη ζωή τους.

Ο Οκτώβρης -μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού- τελειώνει, η αυτοεξέταση των μαστών, η κλινική εξέταση από ειδικό γιατρό και η ψηφιακή μαστογραφία δεν έχουν ημερομηνία λήξης, αφορούν κάθε γυναίκα, κάθε μέρα.

Tο γυναικείο τμήμα των ΑΧΕΠΑ «Ατρυτώνη», o Σύλλογος «Σερραίες Μανούλες», ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Σερρών και ο Ιατρικός Σύλλογος Σερρών, συνδιοργανώνουν εκδήλωση-ομιλία με θέμα:

«Η σπουδαιότητα της πρόληψης στον καρκίνο του μαστού και η σύγχρονη αντιμετώπισή του».

Ομιλήτρια θα είναι η Δρ. Γιώτα Σασοπούλου, Γενικός Χειρουργός, Ειδικός Παθήσεων Μαστού, Διδάκτωρ ΑΠΘ.

Η Δρ. Γιώτα Σασοπούλου, γεννήθηκε στην Φραγκφούρτη της Γερμανίας
και σπούδασε στην Ιατρική σχολή του Μιλάνου. Έκανε ειδικότητα και διδακτορικό στην Α΄ Προπαιδευτική Χειρουργική του Νοσοκομείου Α.Χ.Ε.Π.Α και ασχολείται με τις παθήσεις του Μαστού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, στις 7:00μμ στην αίθουσα Γ. Χρηστίδης του Επιμελητηρίου Σερρών.

Ωρα

(Παρασκευή) 19:00 - 21:00

Τόπος

ΕΒΕΣ

Κωστοπούλου 2, Σέρρες