ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΕΦΗΒΩΝ 2017: Όταν το θέατρο συναντά τους εφήβους - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΕΦΗΒΩΝ 2017: Όταν το θέατρο συναντά τους εφήβους - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Ιανουάριος, 2017

This is a repeating event

.28Ιαν(Ιαν 28)16:00.29(Ιαν 29)18:00ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΕΦΗΒΩΝ 2017: Όταν το θέατρο συναντά τους εφήβους16:00 - 18:00 (29) Θέατρο Αστέρια

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το στούντιο θεάτρου για τους εφήβους.Μια σειρά συναντήσεων με εξειδικευμένους ανθρώπους και στη θεωρία, αλλά και στην πράξη του θεάτρου.

Τα μαθήματα των θεατρικών στούντιο θα γίνονται στις σκηνές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια»επί της οδού Π. Κωστοπούλου 4.

Η παρακολούθηση θα είναι δωρεάν.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι τα εξής :

 

ΤΜΗΜΑ κ. ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΝΑΚΟΥ

«ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ»

Σάββατο 28 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο – 4.00΄μ.μ. – 6.00΄μ.μ.

Το πρόγραμμα «Συναισθηματικής αγωγή μέσω του θεάτρου» αποσκοπεί στη βιωματική προσέγγιση και κατανόηση των θεμάτων που απασχολούν τους εφήβους και τη δημιουργική προετοιμασία για την ενηλικίωση τους.

Περιεχόμενο

Στόχος του προγράμματος είναι με τη χρήση του θεατρικού παιχνιδιού και άλλων διασκεδαστικών δραστηριοτήτων να βοηθήσει τους εφήβους να αναπτύξουν την δημιουργικότητα, να ξεδιπλώσουν τη φαντασία, να ανοιχτούν και να κοινωνικοποιηθούν, να προσεγγίσουν θετικά τα θέματα που τους απασχολούν, τα συναισθήματα και τις σχέσεις κι έτσι να οδηγηθούν στην καλύτερη και βαθύτερη γνώση του εαυτού και κατανόηση των άλλων γύρω τους και την σωστή προετοιμασία για το μονοπάτι της ενήλικης ζωής.

ΤΜΗΜΑ κ. ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΔΑΛΙΣΚΑ

«ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο – 6.00΄μ.μ. – 8.00΄μ.μ.

Παιχνίδια σωματικής έκφρασης, Παιχνίδια λόγου, Ασκήσεις φαντασίας και παρατηρητικότητας. Παντομίμα. Δραματοποίηση κάποιας ιστορίας ή αυτοσχεδιασμούς με παιχνίδια ρόλων και χαρακτήρων.

ΤΜΗΜΑ κ. ΝΙΚΟΥ ΒΕΡΓΙΔΗ

«Σκέφτομαι- Ομιλώ, Φαντάζομαι- Δημιουργώ» (Διαδραστική διαδρομή θεατρικής Αγωγής)

Κυριακή 29 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή – 11.00΄π.μ.- 2.00΄μ.μ.

  1. Τεχνική αναπνοή, άρθρωση, τονισμός, μουσικότητα λόγου.
  2. Ασκήσεις Παρατήρησης, Όρασης, Ακοής, Επικοινωνίας.
  3. Παραγωγή Ρυθμών (διαδραστικό)
  4. Εικαστική Προσέγγιση (διαδραστικό)
  5. Συζήτηση ανάλυση περιεχομένου

 (Σάτιρα, Μουσικές επιλογές – διαδραστικό)

  1. Σκηνοθεσία μουσικοθεατρικού δρώμενου

ΤΜΗΜΑ κ. ΗΛΙΑ ΛΟΗ

«ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΘΕΑΤΡΟΥ»

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή- 4.00΄μ.μ. – 6.00΄μ.μ.

Ανάλυση στο κείμενο και τους χαρακτήρες που δρουν σε αυτό, να περάσει στη σύλληψη της ιδέας και στο σχεδιασμό της. Σχεδιασμό σκηνικών και κοστουμιών θεάτρου.

Ωρα

28 (Σάββατο) 16:00 - 29 (Κυριακή) 18:00

Τόπος

Θέατρο Αστέρια

Κωστοπούλου 6, Σέρρες

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.