Μάρτιος, 2017

.18Μάρ12:00.14:00Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες–Fosses: «Η Αφρική μέσα από αφηγήσεις»12:00 - 14:00 8ο Δημοτικό Σχολείο

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Γαλλοφωνίας και της Άνοιξης των Ποιητών, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, τμήμα μορφωτικών υποθέσεων, και ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες -Fosses  συνδιοργανώνουν με τη στήριξη των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών

εκδήλωση με θέμα:

«Η Αφρική μέσα από αφηγήσεις»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 και ώρα 12η  μεσημβρινή στο αμφιθέατρο του 8ου δημοτικού σχολείου Σερρών.

Ο Samuel Mountoumnjou, καθηγητής γλωσσών, μεταφραστής, αφηγητής, πολυπολιτισμικός διαμεσολαβητής, γεννημένος στο δυτικό Καμερούν, μας μεταφέρει μέχρι τα βάθη της Αφρικής μέσα από αφηγήσεις γεμάτες ζωή, ζεστασιά και χρώματα.

Στόχος του είναι

  • Να επικοινωνήσει με τα παιδιά μέσα από δραματοποιημένη αφήγηση. Τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν και να ταξιδέψουν σε άλλους κόσμους και κουλτούρες με όχημα την τέχνη της αφήγησης και τη γαλλική γλώσσα.
  • Να ενισχύσει την εκμάθηση της Γαλλικής γλώσσας.
  • Να εμπλουτίσει τη γνώση μας πάνω στον κόσμο της γαλλοφωνίας.
  • Να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε άλλους πολιτισμούς.
  • Να καλλιεργήσει την διαπολιτισμική επικοινωνία.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης καθώς και σε ενήλικες.

Είσοδος ελεύθερη

 

Ωρα

(Σάββατο) 12:00 - 14:00

Τόπος

8ο Δημοτικό Σχολείο

Κερασούντος 2, Σέρρες

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.