Ιούνιος, 2016

.01Ιου20:00.21:00Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών: Συναυλία με φλάουτο και πιάνο20:00 - 21:00 Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών διοργανώνει συναυλία μουσικής δωματίου.

Η συναυλία θα δοθεί την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα του Ωδείου του Συλλόγου (Β. Βασιλείου 12)

Η Ευαγγελία Μαλάκου στο φλάουτο και ο Άρης – Μιχάλης Γαληνός στο πιάνο θα ερμηνεύσουν έργα των J.S.Bach, W.A.Mozart, P. Hindemith , F. Schubert

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η Ευαγγελία Μαλάκου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1984. Σε ηλικία 9 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και θεωρίας σε τοπική μουσική σχολή της Μητρόπολης Σερρών. Το 1997 εισάγεται στο Μουσικό Γυμνάσιο Σερρών και σε ηλικία 13 ετών ξεκινά να παρακολουθεί μαθήματα φλάουτου στην τάξη της καθηγήτριας Παυλίδου Γεσθημανής και παρακολουθεί μαθήματα πιάνου στο Ωδείο του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών με την καθηγήτρια Ελεονώρα Μπαταλιάν. Παράλληλα εγγράφεται στη φιλαρμονική ορχήστρα Σερρών συμμετέχοντας και σε τοπικές συναυλίες . Το 2000 κατακτά το 2ο πανελλήνιο βραβείο φλάουτου στην α΄ κατηγορία στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες (ΥΠ.Π.Ε.Θ.) και το 2001 το 2ο πανελλήνιο βραβείο φλάουτου στη β΄ κατηγορία.

Το 2002 παρακολουθεί σεμινάρια φλάουτου με την καθηγήτρια Ρία Γεωργιάδου στο Bad Ischl της Αυστρίας.Το 2002 εισάγεται στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και αποφοιτά τον Οκτώβρη του 2006 με εξειδίκευση στη Βυζαντινή Μουσική.

Τα επόμενα έτη εργάζεται ως αναπληρώτρια καθηγήτρια βυζαντινής και ευρωπαϊκής μουσικής σε Μουσικά Γυμνάσια και Δημοτικά Σχολεία της χώρας. Το 2007 παρακολουθεί σεμινάρια φλάουτου με τον Robert Aitken και τη Ρία Γεωργιάδου στο πανεπιστήμιο της Κέρκυρας. Το 2012 εισάγεται με κατατακτήριες εξετάσεις στην Β΄ ανωτέρα τάξης του φλάουτου της καθηγήτριας Μυρτώς Τσακίρη στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, ενώ από το 2014 παρακολουθεί μαθήματα φλάουτου στην τάξη της καθηγήτριας Γεσθημανής Παυλίδου στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

O Άρης – Μιχαήλ Γαληνός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία πέντε ετών, πήρε το δίπλωμά του με άριστα το 1986 από το Κρατικό  Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Γιώργου Θυμή.

Από το 1986 φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και παραστατικής στο Graz  της Αυστρίας στην τάξη του Dr. I. Benda και έδωσε συναυλίες στο Graz στα πλαίσια των πανεπιστημιακών του σπουδών.

Το 1989 ταξίδεψε στο Βερολίνο όπου εμφανίστηκε καλλιτεχνικά στο Hansam  kleistpark του Βερολίνου και στο Δημαρχείο της πόλης. Φοίτησε δίπλα στον πιανίστα Sorin  Enachescu και αργότερα με τον πιανίστα Tomas Menrath.

Το 1994 επιστρέφει στην Ελλάδα και συνεργάζεται με Ωδεία της Θεσσαλονίκης και το Ωδείο του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών, ασκώντας διδακτικό έργο, δημιουργώντας τρίο και κουαρτέτα αποτελούμενα από σπουδαστές και συμμετέχοντας σε συναυλίες μουσικής δωματίου με διάφορα σχήματα όπου διακρίνεται η πιανιστική τέχνη του.

Από το 2006 είναι μόνιμος καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και από το 2012 είναι καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο Σερρών.

Ωρα

(Τετάρτη) 20:00 - 21:00

Τόπος

Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών

Βασιλέως Βασιλείου 12, Σέρρες