Συναυλία με έργα για πιάνο & τσέλο του Χρήστου Ευστρ.Δημάκη - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών Συναυλία με έργα για πιάνο & τσέλο του Χρήστου Ευστρ.Δημάκη - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Ιανουάριος, 2017

.14Ιαν21:00.23:00Συναυλία με έργα για πιάνο & τσέλο του Χρήστου Ευστρ.Δημάκη21:00 - 23:00 Θέατρο Αστέρια

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Σάββατο 14/01/2017, Ωρα: 20:30
Χρύσα Σκαμνιώτου – Πιάνο, Βάσω Ζήσου – Τσέλο
Στο Δημοτικό Θέατρο “Αστέρια“
Είσοδος: 8,00 & 5,00 €

Με αυτήν την παρουσίαση των έργων γιορτάζω τα 25 χρόνια συνθετικής απόπειρας και σας παρουσιάζω μια σκεπτόμενη ρομαντική βραδιά.
Η μικρή Αντιγόνη είναι σύνθεση της Βάσω Ζήσου απόσπασμα από συνθετικές και θεατρικές της απόπειρες.
Τα έργα παρουσιάστηκαν Σέρρες , Θεσσαλονίκη , Αθήνα , ΕΡΤ3 πρόγραμμα. Ιταλία Padova & Venezia, Γερμανία και Βουλγαρία (Χ.Δ)

Χρήστος Ευστρ.Δημάκη

ΘΕΑΤΡΟ:

Έχει γράψει μουσική για το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας: ”Φρουτοπία” Ευγένιου Τριβιζά. Έχει συνεργαστεί επίσης με αρκετές θεατρικές ομάδες και συγγραφείς όπως Ξεν.Καλογεροπούλου (ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ), Λευτέρη Παπαδόπουλο. Στην Αθήνα στο Δήμο Ζωγράφου τιμάται με το α’βραβείο μουσικής θεάτρου στο έργο: ”ο γολγοθάς μια μοναχής και ανύπαντρης μητέρας”.

Στη Θεσσαλονίκη από τον Δήμο Καλαμαριάς τιμάται με το α’ βραβείο σ’έναν κύκλο 6 παιδικών τραγουδιών. Συνεργάστηκε με τη Θεατρική σκηνή του πνευματικού κέντρου της μητρόπολης “Ο Άγιος Φώτιος” στην Κατερίνη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου, στο θέατρο Ράχης στην παράσταση: “Προμηθέας Δεσμώτης” του Αισχύλου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ -ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

-Το έργο του παρουσίασε η ΕΤ3, η ΝΕΤ, ΕΤ. Δίκτυο tv, 4E με συνεντεύξεις και συμμετοχές σε υπεύθυνα δημοσιογραφικά τραπέζια. Αθηναϊκά περιοδικά καθώς και μουσικολόγοι παρουσίασαν και πρόβαλαν το έργο του το οποίο ακούγεται από το Γ’ πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και δημόσιας τηλεόρασης.

Επίσης παρουσιάστηκαν δύο φορές -κατόπιν προσκλήσεως- από το Τμήμα της Μουσικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στους φοιτητές το 2004. -Εργάζεται ως καθηγητής μουσικής αν. θεωρητικών και σύνθεσης- πιάνου σε Δημόσια Σχολεία και Ωδεία. Έχει παραδώσει επίσης σεμινάρια σύνθεσης στο Ηπειρωτικό Ωδείο “ΤΣΑΚΑΛΩΦ”.

Έχει συγγράψει 4 βιβλία Μουσικής, τα οποία βρίσκονται στις βιβλιοθήκες πολλών μουσικών ιδρυμάτων παγκοσμίως ενώ τα πρωτότυπα χειρόγραφα βρίσκονται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στην Αθήνα. Πρόσφατα εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Cambia το βιβλίο του με συνοδεία cd από πενταμελή ορχήστρα με τίτλο: «φλαουτοτράγουδα για μικρή ορχήστρα»που διατίθεται και για εκπαιδευτικούς σκοπούς σε ωδεία.

Πρόγραμμα

• Χαμένο φεγγάρι (πιάνο τσέλο ) 1994
• Δυο πρελούδια για πιάνο 1992
• Τραγούδι δίχως λόγια (πιάνο τσέλο) 1996
• Η μικρή μου Αντιγόνη (σύνθεση Βάσω Ζήσου)
• In α sentimental mood (φιλική συμ.
Τάσος Χατζηνικολάου Tenor sax)
……………………………………………………………………………
• Φαντασία Ν1 (πιάνο)1999
• Συνομιλία με ένα piano & cello) 2012
paint a star
• Παρλάτα iv & Παρλάτα ii για πιάνο

Βιογραφικά

Σκαμνιώτου Χρυσή

Γεννήθηκε στη Γερμανία. 7 ετών ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο εκεί. Σε ηλικία 12 ετών, ήρθε στην Ελλάδα και συνέχισε στο Μακεδονικό Ωδείο Θες/νίκης και κατόπιν στο Ωδείο Ανατολικής Μακεδονίας . Πήρε το δίπλωμά της με το βαθμό ‘’άριστα παμψηφεί’’.
Στα θεωρητικά έχει πτυχίο Αρμονίας και πτυχίο Αντίστιξης.
Εχει κάνει ηχογραφήσεις για την ΕΡΑ 3 και για θεατρικές παραστάσεις.

Πολλά σεμινάρια με έλληνες και ξένους πιανίστες.
Για πολλά χρόνια συνοδείες στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας καθώς και συνοδείες χορωδιών.
Συμμετοχή με την ακκορντεονάτα του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας στη Νυρεμβέργη το 2000 . Ρεσιτάλ με έργα ελλήνων συνθετών στη Δράμα το 2013 .

Με τη Σόνια Θεοδωρίδου το 2016. Από το 1995 καθηγήτρια στο μουσικό σχολείο Δράμας.

Ζήσου Βάσω Βιολοντσελίστρια

Γεννήθηκα στην Καβάλα. Ξεκίνησα τη μουσική το 1987 σε ηλικία 5 ετών και από τότε δε σταμάτησα να απολαμβάνω το ταξίδι της μουσικής Σε ηλικία 17 χρονών απόκτησα το πτυχίο του βιολοντσέλου με καθηγητή μου το Ρούσι Ντράγκνεφ. Καθηγητές μου επίσης υπήρξαν ο Ρένος Μπαλτάς της Κρατικής Ορχήστρας Θες/νικης, Φιλλίπου Αγγελος και ο Δημήτρης Γούζιος κορυφαίο Α’ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ,σολίστα και συνθέτη με τον οποίο παρακολούθησα και ολοκλήρωσα το δίπλωμα μου, με άριστα παμψηφεί.

Σπουδές Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και διπλωματική εργασία στην Περιβαλλοντική εκπαίδευση μέσω της
μουσικής και των τεχνών και το στήσιμο μιας μουσικοθεατρικής παράστασης με στόχο την εκπαίδευση . Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Δίπλωμα Μουσικοθεραπείας. Δίπλωμα Μουσικοκινητικής
Συμμετοχή σε πολυάριθμα σεμινάρια μουσικής , παιδαγωγικών , μελωποίηση ποιημάτων , μουσική σύνθεση , μουσική για θέατρο και κινηματογράφο κλπ .

Συμμετοχή και παραγωγές σε διάφορα φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ Αθηνών ,
SYNC festival, Μονής Λαζαριστών, Μέγαρο Μουσικής Θες/νικης ,Απονομή Βραβείων Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θες/νικης, Φεστιβάλ Φιλίππων ,Reworks festival ,Pulsar fest, Φεστιβάλ Μικρού Μήκους κ.α. Μουσική σύνθεση και συμμετοχή σε θεατρικές παραστάσεις ,παιδικό θέατρο και μικρού μήκους ταινίες.

Συνεργασίες με μπάντες σε πολυάριθμους δίσκους, και με διάφορους καλλιτέχνες των παραστατικών ή μη τεχνών σε performances. Από το 2007 εργάζομαι ως εκπαιδευτικός σε μουσικά σχολεία και ωδεία παράλληλα με την δράση μου ως μουσικός .

Χρήστος Ευστρ. Δημάκης

ΚΟΝΤΣΕΡΤΑ:

– Στις Σέρρες 1980-1994 με έργα δικά του και άλλων μουσικών. – Στην Αυστρία (1994) στο Gratz για πιάνο.

– Στη Γερμανία, στο Μόναχο, με έργα για τσέλο και πιάνο. Η ”Deutsche Welle” παρουσίασε σε παγκόσμια μετάδοση μέρος του συμφωνικού του έργου. -Ιταλία:10 Κοντσέρτα στο Δήμο της Βενετίας το 2000 και 2002 μαζί με έργα αθανάτων συνθετών: VIVALDI-CORELLI. -Η Σουηδική Ακαδημία μουσικής στο Gotenborg το 2004 τιμά το συνθετικό του έργο και καταχωρεί τα έργα του στην επίσημη μουσική της βιβλιοθήκη.

– Αθήνα: Το 1998 συνεργάζεται με τη Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ του Γ’ προγράμματος, παρουσιάζοντας έργα για συμφωνική ορχήστρα σε απευθείας παγκόσμια μετάδοση και την επόμενη χρονιά ηχογραφείται στο τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΑ,το συμφωνικό του σκίτσο: ”ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ”, έργο που ενώνει τους απανταχού Έλληνες όλου του κόσμου. -Έχει δώσει συναυλίες στην Έδεσσα-Κατερίνη-Καβάλα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Λάρισσα-Βόλο- Ιωάννινα. Ο Δήμος Σερρών και η Δημοτική επιχείρηση τιμά με Δίπλωμα τη συμφωνία του αρ.1, στις Σέρρες (1997) επίσης συνεργάζεται και με τη συμφωνική ορχήστρα της Ηπείρου γράφοντας μουσική (όπερα).-

Στη Σόφια της Βουλγαρίας, στις 28-11-2009 σε πρώτη εκτέλεση η συμφωνική ορχήστρα της Ακαδημίας με Μαέστρο τον Svilen Simeonov παρουσιάζει το έργο του de profundis και simfonia image. Στην Αθήνα στις 16-04-2011 στο Φιλολογικό Σύλλογο «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ», δίνει συναυλία για πιάνο και τσέλο και παρουσιάζει τα έργα του

Ωρα

(Σάββατο) 21:00 - 23:00

Τόπος

Θέατρο Αστέρια

Κωστοπούλου 6, Σέρρες