Συναυλία με τσέλο και πιάνο - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών Συναυλία με τσέλο και πιάνο - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Σεπτέμβριος, 2016

.10Σεπ20:00.21:00Συναυλία με τσέλο και πιάνο20:00 - 21:00 Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών διοργανώνει συναυλία μουσικής δωματίου.

Η συναυλία θα δοθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα του Ωδείου του Συλλόγου (Β. Βασιλείου 12)

Ο Χρήστος Κόζαλης στο τσέλο και η Έλσα Χρυσοστομίδου στο πιάνο θα ερμηνεύσουν έργα των J.S.Bach, Σ. Μιχαηλίδη, R. Schumann, A. Dvorak.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Χρήστος Κόζαλης

kozalisΓεννημένος το 1983 στη Θεσσαλονίκη, ο Χρήστος Κόζαλης ξεκίνησε μαθήματα βιολοντσέλου στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Δαμιανό Καϊλόγλου. Τρία χρόνια αργότερα συνέχισε τις σπουδές του στο Πολυάνειο Ωδείο του Κιλκίς και μετέπειτα στο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, με καθηγητή τον Zoran Stepic.

Το 2003 έγινε δεκτός στην τάξη του Δημήτρη Πάτρα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και τον Ιούνιο του 2009 αποφοίτησε με Δίπλωμα (Άριστα – 10 παμψηφεί). Είναι επίσης απόφοιτος της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ πλέον παρακολουθεί την ειδίκευση βιολοντσέλου στη Σχολή Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ιδίου πανεπιστημίου, με καθηγητή τον Δημήτρη Πάτρα.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολοντσέλου με την Xenia Jankovic και τον Δημήτρη Πάτρα, καθώς και σεμινάρια μουσικής δωματίου και ορχήστρας. Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε όλη την Ελλάδα, ενώ συμμετείχε σε συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης ως έκτακτος.

Τον Μάιο του 2012 κέρδισε το 1ο βραβείο στο Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τον Δεκέμβριο του 2012 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης.

Τον Ιούλιο του 2013 δίδαξε στο σεμινάριο Μουσικής Εβδομάδας Λευκάδος που διεξήχθη στο νησί για έβδομη συνεχή χρονιά, ενώ το 2014  στην 3η  Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία που έλαβε χώρα στην Καβάλα.

Έχει εργαστεί στο Νομαρχιακό Ωδείο Φλώρινας και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Από τον Σεπτέμβριο του 2010 εργάζεται ως καθηγητής βιολοντσέλου στον Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών και στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, όπου έχει αναλάβει επιπλέον τη διεύθυνση της Ορχήστρας Δωματίου

 

Έλσα Χρυσοστομίδου

xrysostomidou-elsaΗ πιανίστα Έλσα Χρυσοστομίδου έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και έχει εμφανιστεί σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στη Γερμανία.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια του ζεύγους Πολυζωΐδη και του ζεύγους Ganev, όπως επίσης των Vitaly Margulis, Μαρτίνου Τιρίμου και Γιάννη Βακαρέλη. Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα με την Δόμνα Ευνουχίδου και τον Georg Sava, καθηγητή της Μουσικής Ακαδημίας του Βερολίνου.

Το 1987 τιμήθηκε με Α΄ βραβείο στον διαγωνισμό του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Βορείου Ελλάδος και το 1989 με Α΄ Έπαινο στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Καίτης Παπαϊωάννου» στην Αθήνα. Το 1992 αποφοίτησε από το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και την τάξη της Ζωής Σαμσαρέλου, με βαθμό Διπλώματος «Άριστα Παμψηφεί».

Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών συνέχισε τις σπουδές πιάνου στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου του Αμβούργου, και το 1998 αποφοίτησε από την τάξη του Marian Midgal.

Είναι επίσης πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάσκει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ωρα

(Σάββατο) 20:00 - 21:00

Τόπος

Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών

Βασιλέως Βασιλείου 12, Σέρρες