ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΦΗ- Μεγαλώνοντας ευτυχισμένα παιδιά χωρίς τιμωρία - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΦΗ- Μεγαλώνοντας ευτυχισμένα παιδιά χωρίς τιμωρία - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Μάιος, 2017

26Μάι(Μάι 26)16:00(Μάι 26)16:00ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΦΗ- Μεγαλώνοντας ευτυχισμένα παιδιά χωρίς τιμωρία16:00 - 18:52 Δημόσια Βιβλιοθήκη

Περισσότερα

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε πως το Πρότυπο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών “Ενσυναίσθηση” σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής (Ε.Ε.Α.Σ.Π.) οργανώνουν ομιλία- συζήτηση με θέμα τη “ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΦΗ- Μεγαλώνοντας ευτυχισμένα παιδιά χωρίς τιμωρία”.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου 2017 στις 16:00 στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.

Η Θετική Ανατροφή, θεωρείται πλέον Επιστημονικά Αποδεδειγμένη, σύμφωνα με τις νεότερες επιστημονικές έρευνες, εάν ακολουθούνται κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες.

Όταν μιλάμε για Θετική Ανατροφή, μιλάμε για ανατροφή που βασίζεται στην απουσία της τιμωρίας αλλά όχι στην απουσία των ορίων.

Εννοούμε τη δημιουργία ισχυρότερων δεσμών επικοινωνίας με το παιδί.

Είναι όταν σταματάμε να βλέπουμε το παιδί ως αντίπαλο που πρέπει να νικήσουμε.

Πρέπει να καταλάβουμε γιατί το παιδί συμπεριφέρεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο και τι μας ζητάει με τη συμπεριφορά που μας δείχνει.

O Δρ. Δημήτρης Δημητρίου Παπαβασιλείου MD PhD Πρόεδρος της Ε.Ε.Α.Σ.Π., θα μας μιλήσει για τον ρόλο των γονέων και πώς μπορούν να τον ενδυναμώσουν. Πως θα ανατρέψουν τα αρνητικά συναισθήματα που τους δημιουργούνται κατά τη διάρκεια των μη επιθυμητών συμπεριφορών των παιδιών τους πάντα σε σχέση με την προαγωγή της Θετικής Ανατροφής των παιδιών τους.

Η ομιλία απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, θεραπευτές όλων των ειδικοτήτων ψυχικής υγείας, φοιτητές και στο ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τον τρόπο προσέγγισης της Θετικής Ανατροφής (Positive Parenting).

Για πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνείτε με τη γραμματεία 2321046142

Είσοδος Ελεύθερη

Με εκτίμηση,
Καπιώτου Αναστασία, Λογοθεραπεύτρια
Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρων Ενσυναίσθηση

Ωρα

(Παρασκευή) 16:00 - 18:52

Τόπος

Δημόσια Βιβλιοθήκη

Νίκου Νικολάου 20, Σέρρες

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.