ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Ιούλιος, 2018

.03ΙούνΟλη ημέρα.31ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ(Ολη ημέρα) Δημόσια Βιβλιοθήκη

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών συμμετέχει για 7η χρονιά στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας για παιδιά, που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με τίτλο «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο». Αν θες κι εσύ να συμμετέχεις στο ταξίδι παρατήρησης και καταγραφής του κόσμου, δήλωσε συμμετοχή!

 • Τρίτη, 3 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Φωτογραφημένα» δεδομένα: Τα ρούχα. Με τη βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου.

Οι φωτογραφίες γίνονται υλικό για να καταγράψουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει. Γίνονται αφετηρία για να παρατηρήσουμε τα ρούχα ανθρώπων από άλλες εποχές και άλλα μέρη. Για ηλικίες 4-7 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 •  Τετάρτη, 4 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Καταγράφοντας την ιστορία της οικογένειάς μου». Με τις εκπαιδευτικούς: Αριάδνη Ευαγγελοπούλου και Ζαχαρούλα Τζίνη.

Μια οικογενειακή φωτογραφία, ένα κειμήλιο μπορούν να αφηγηθούν μικρές ιστορίες της οικογένειάς σου. Μιλούν για ταξίδια και μετακινήσεις, για όνειρα που έγιναν πραγματικότητα, για συναντήσεις που καθόρισαν μια ζωή. Οι μικρές ιστορίες κάθε παιδιού ενώνονται και αφηγούνται τη μεγάλη Ιστορία. Για ηλικίες 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 • Πέμπτη, 5 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

Τα «θαμμένα» δεδομένα: Πειράματα με το χώμα. Με τη βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου.

Υπάρχουν περισσότερα πράγματα απ΄ ό,τι νομίζουμε στο έδαφος! Ας τα ανακαλύψουμε. Για ηλικίες 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 • Παρασκευή, 6 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Αφιέρωμα στην αστυνομική λογοτεχνία: Ντετέκτιβς». Με την εκπαιδευτικό Μαρία Γάτσιου.

Γινόμαστε ντεντέκτιβς, συλλέγουμε δεδομένα υποθέσεων, και οδηγούμαστε μεθοδικά στην επίλυσή τους.

Για ηλικίες  9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 •  Δευτέρα, 9 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Η μόδα αλά Γαλλικά: La mode La mode à la Française». Με τον Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses. Θα γνωρίσουμε, με ευχάριστο και απλό τρόπο, την ιστορία της μόδας και τις “επαναστάσεις” της. Φυσικά, όλα αυτά, με μουσική, παιχνίδι και δραστηριότητες. Για ηλικίες 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 • Δευτέρα, 9 Ιουλίου, ώρα 19:00-20:15.

«Ζωγραφισμένα» δεδομένα: Έργα τέχνης με όλες τις αισθήσεις. Με την εικαστικό Βαΐα Μπαδέκα.

Μια περιπλάνηση στα υλικά των καλλιτεχνών που μπορείς να τα αγγίξεις, να τα μυρίσεις, να τα ακούσεις. Τα έργα τέχνης δεν φτιάχνονται μόνο για να τα βλέπουμε! Για ηλικίες 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 • Τρίτη, 10 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Δεδομένα για μένα: Το παλάτι της μνήμης». Με την εκπαιδευτικό Φωτεινή Χατζηβασιλείου.

Το παλάτι της μνήμης είναι μια φανταστική τοποθεσία στο μυαλό σου μπορεί κανείς να φυλάει εικόνες που θέλει να κρατήσει στη μνήμη του. Ελάτε να χτίσουμε ένα! Για ηλικίες 9- 12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 • Τετάρτη, 11 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Περασμένα δεδομένα: Η Κωνσταντινούπολη το 17ο αι.». Με τον ιστορικό Δημήτρη Χαριστό.

Οι ιστορικές πηγές μας δίνουν τα δεδομένα των τροφίμων που χρειαζόταν η μεγαλούπολη του 17ου αιώνα για να συντηρηθεί και εμείς μέσα από αυτά την ανασυνθέτουμε με όλους τους λαούς της, τα περίλαμπρα κτήρια της και τους ναούς της. Για ηλικίες 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 • Πέμπτη, 12 Ιουλίου , ώρα 11:00-12:30.

«Αφιέρωμα στην αστυνομική λογοτεχνία: Αστυνομικές ιστορίες». Με την εκπαιδευτικό Μαίρη Γάτσιου.

Σε ποιους τόπους εξελίσσονται οι αστυνομικές ιστορίες και πώς τα στοιχεία επηρεάζουν την εξέλιξη της υπόθεσης; Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 • Δευτέρα, 16 Ιουλίου , ώρα 11:00-12:30.

«Προστατευμένα δεδομένα: Τα δεδομένα που κρατάω μόνο για μένα». Με την εκπαιδευτικό Χρυσάνθη Παλάζη.

Απλοί κανόνες για να μάθουμε να προφυλασσόμαστε και να μην δίνουμε εύκολα σε κανένα προσωπικά μας στοιχεία. Για ηλικίες 9-14 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Τρίτη, 17 Ιουλίου , ώρα 11:00-12:30.

«Αγαπημένα δεδομένα: Μαθαίνουμε προγραμματισμό». Με την εκπαιδευτικό Μαρία Αναγνωστίδου. Μαθαίνουμε με διασκεδαστικό τρόπο, να δημιουργούμε τα δικά μας έργα, με τη γλώσσα προγραμματισμού scratchjr.1η συνάντηση. Για ηλικίες 5-9 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 •  Τετάρτη, 18 Ιουλίου , ώρα 11:00-12:30.

«Αγαπημένα δεδομένα: Μαθαίνουμε προγραμματισμό». Με την εκπαιδευτικό Μαρία Αναγνωστίδου. Μαθαίνουμε με διασκεδαστικό τρόπο, να δημιουργούμε τα δικά μας έργα, με τη γλώσσα προγραμματισμού scratchjr.2η συνάντηση. Για ηλικίες 5-9 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 • Πέμπτη, 19 Ιουλίου , ώρα 11:00-12:30.

«Αγαπημένα δεδομένα: Μαθαίνουμε προγραμματισμό». Με την εκπαιδευτικό Μαρία Αναγνωστίδου. Μαθαίνουμε με διασκεδαστικό τρόπο, να δημιουργούμε τα δικά μας έργα, με τη γλώσσα προγραμματισμού scratchjr.3η συνάντηση. Για ηλικίες 5-9 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 •  Δευτέρα, 30 Ιουλίου , ώρα 11:00-12:30.

«Δομημένα δεδομένα: Τα κτίρια και το πράσινο». Με τον αρχιτέκτονα Ανδρέα Βάκαλο.

Καταγράφουμε τα κτίρια, τα πάρκα, τα μαγαζιά, τα αγάλματα, τις πλατείες της πόλης μας και βγάζουμε κάποια συμπεράσματα. Τι χρειάζεται να αλλάξουμε ή να διατηρήσουμε το ίδιο; Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

Ωρα

Ιούλιος 3 (Τρίτη) - 31 (Τρίτη)

Τόπος

Δημόσια Βιβλιοθήκη

Νίκου Νικολάου 20, Σέρρες

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.