ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «Άλλον δεν έχω» της Άννας Στεφούλη - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «Άλλον δεν έχω» της Άννας Στεφούλη - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Δεκέμβριος, 2017

.09Δεκ19:00.21:00ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «Άλλον δεν έχω» της Άννας Στεφούλη19:00 - 21:00 Greco cafe

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Το Βιβλιοπωλείο «Επικαιρότητα» και οι εκδόσεις «Ταξιδευτής» σας προσκαλούν σε μια πρωτότυπη παρουσίαση βιβλίου στο καφέ Vinguera (πρώην Γκρέκο, πλατεία “Μποέμ”), στις 9 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Σάββατο, στις 7.00 μ.μ.

Πρόκειται για το νέο μυθιστόρημα της Άννας Στεφούλη «Άλλον δεν έχω». Το μυθιστόρημα στηρίζεται στα τραγικά γεγονότα του 20ου  αιώνα και διαπραγματεύεται τη δέσμευση και τον αγώνα εκείνης της γενιάς για Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και Ισότητα.

Ο κεντρικός ήρωας, ο Ανέστης Λαερτιάδης, είναι ένας απ’ αυτούς. Πρόσφυγας απ’ την Προποντίδα, καταλήγει με τους γονείς του στην περιοχή της Τζουμαγιάς. Στα γυμνασιακά του χρόνια αφυπνίζεται πολιτικά και κοινωνικά.

Η άνοδος του φασισμού στην Ευρώπη και στη χώρα, στη συνέχεια ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος και η γερμανοϊταλική κατοχή τον βρίσκουν δάσκαλο στα Πιέρια. Εντάσσεται στο ΕΑΜ και αγωνίζεται με τους αντάρτες της Δ. Μακεδονίας εναντίον του κατακτητή. Εξορίζεται στη Γυάρο. Μετά από χρόνια αποφυλακίζεται και τοποθετείται δυσμενώς  στο Καστελόριζο. Εκεί, συλλαμβάνεται τους πρώτους μήνες της χούντας, βασανίζεται στη Μουμπουλίνας και μένει σε κώμα για καιρό. Στο τέλος της ζωής του επιστρέφει στο χωριό του στις Σέρρες όπου και πεθαίνει.

Ο Ανέστης αγάπησε πολύ τους ανθρώπους, τόσο ξεχωριστός ο καθένας ώστε άλλος, παρόμοιος, να μην υπάρχει γι’ αυτόν. Εξ ου και ο τίτλος του μυθιστορήματος. 

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Βασίλης Τζανακάρης συνομιλεί με τη συγγραφέα, ενώ κείμενα του βιβλίου θα διαβάσει ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Απόστολος Λυκεσάς.

Την εκδήλωση προλογίζει η δημοσιογράφος Δέσποινα Γιαννακίδου.

Ωρα

(Σάββατο) 19:00 - 21:00

Τόπος

Greco cafe

Θέμιδος 1

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.