«Βλέμμα Ελλάδας»: Έκθεση φωτογραφίας του Lea Wood στο Μπεζεστένι - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών «Βλέμμα Ελλάδας»: Έκθεση φωτογραφίας του Lea Wood στο Μπεζεστένι - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Οκτώβριος, 2016

.07Οκτ(Οκτ 7)09:00.30(Οκτ 30)15:00«Βλέμμα Ελλάδας»: Έκθεση φωτογραφίας του Lea Wood στο Μπεζεστένι09:00 - 15:00 (30) Αρχαιολογικό Μουσείο (Μπεζεστένι)

Lea Woods

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών και ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών, στο πλαίσιο προβολής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Βλέμμα Ελλάδας» του φωτογράφου Lea Wood.

Η έκθεση θα στεγαστεί στο αρχαιολογικό μουσείο Σερρών (Μπεζεστένι), θα διαρκέσει από 8 μέχρι 30 Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 9:00 μέχρι τις 15:00 (πλην Δευτέρας).

Σκοπός της έκθεσης είναι, με το φωτογραφικό φακό ενός αλλοδαπού, που ζει μόνιμα και εργάζεται στις Σέρρες, να παρουσιαστούν μέσα από πορτραίτα στο ευρύ κοινό της πόλης μας παραδοσιακές φορεσιές των Ελλήνων (Βόρεια Ελλάδα, Θράκη, Νησιά του Αιγαίου, Μικρά Ασία, Πόντος κ.α.) οι οποίες αποτελούν αξιοσημείωτο υλικό του νεοελληνικού πολιτισμού.

Οι διοργανωτές της έκθεσης καλούν το κοινό της πόλης μας στα εγκαίνια της έκθεσης που θα γίνουν την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και ώρα 7:30 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

Lea Wood

lea_woods-2016-10-02_182903Είμαι ο Lea Wood. Γεννήθηκα στο Λονδίνο το 1963. Έζησα και μεγάλωσα στο Λονδίνο. Αποφοίτησα από το Λύκειο “Elliott School” South London το 1981. Μετά σπούδασα δημοσιογραφία σε τεχνικό κολλέγιο του Λονδίνου. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου και αργότερα εργάστηκα στο φωτογραφικό στούντιο “West London Photographic Studio”,  όπου απέκτησα την γνώση και εμπειρία στην φωτογράφιση από τεχνικής και καλλιτεχνικής απόψεως.

Αργότερα παντρεύτηκα την σύζυγό μου από Ν. Ζίχνη Σερρών, αποκτήσαμε δύο γιους και μετά από 15 χρόνια αποφασίσαμε να μετακομίσουμε στην Ελλάδα το 1997.

Αγάπησα την χώρα, τους ανθρώπους της και τον τρόπο ζωής και έκτοτε μένουμε στην πόλη των Σερρών.

Το πάθος μου για την φωτογραφία ξεκίνησε όταν η γιαγιά μου μου έδωσε ως δώρο την πρώτη φωτογραφική μου μηχανή στην ηλικία των 7 ετών.

Από τότε δεν σταμάτησα να ασχολούμαι με την φωτογράφιση τοπίων, ζώων, λουλουδιών, ανθρώπων και ό,τι θεωρούσα, ότι θα μου έδινε ένα καλό αποτέλεσμα. Τελικά αποφάσισα ότι αυτό που πραγματικά με ενδιαφέρει και αγγίζει την ψυχή μου είναι τα πορτραίτα.

Έκτοτε έχω φωτογραφίσει πολλούς ανθρώπους σε διάφορες καταστάσεις και περιστάσεις, όπως άστεγους, ζητιάνους, τσιγγάνους, μοναχικούς ανθρώπους, παραδοσιακούς κ.λ.π.

Πιστεύω ότι αυτό που με συγκινεί περισσότερο είναι η έκφραση των ανθρώπων σε διαφορετικές καταστάσεις.

Τα συναισθήματα, που βγάζουν οι φωτογραφίες, είναι τόσο αληθινά, που πραγματικά μου αρέσει να τα βλέπω.

Γιατί για μένα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μπορώ να αιχμαλωτίσω τα συναισθήματα των ανθρώπων, ειδικά στα μάτια τα οποία είναι οι καθρέφτες της ψυχής μας.

Ωρα

7 (Παρασκευή) 09:00 - 30 (Κυριακή) 15:00

Τόπος

Αρχαιολογικό Μουσείο (Μπεζεστένι)

Πλατεία Ελευθερίας, Σέρρες