ΕΒΖ προς τευτλοπαραγωγούς Σερρών: Μια καλλιεργητική περίοδος- Περσινή Τιμολογιακή τιμή

ΕΒΖ προς τευτλοπαραγωγούς Σερρών: Μια καλλιεργητική περίοδος- Περσινή Τιμολογιακή τιμή

Γιαννακίδης-ΕΒΖ-ΤΕΥΤΛΑ-ΑΓΡΟΤΕΣΣυνάντηση με τους παραγωγούς τεύτλων στις Σέρρες, είχαν αργά το μεσημέρι της Μ.Τρίτης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Γιώργος Κυπαρισσίδης-Κοκκινίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Δημήτριος Γιαννακίδης, που βρέθηκαν στη Περιφερειακή Ενότητα Σερρών προκείμενου να ενημερώσουν τους αγρότες για την νέα καλλιεργητική χρονιά.

Τα ανώτατα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης συναντήθηκαν και συζήτησαν με τους παραγωγούς στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ζάχαρης στις Σέρρες . Στόχος της ενημέρωσης, εκ μέρους της διοίκησης της ΕΒΖ, ήταν οι αγρότες να παρακινηθούν για να ξεκινήσουν άμεσα την καλλιέργεια τεύτλων προκειμένου να επιτευχθεί και φέτος η καλλιεργητική περίοδος.

 «Η προσπάθεια μας είναι να γίνει μία καλλιεργητική περίοδος φέτος, για να κρατηθούμε καταρχήν στην παραγωγική δραστηριότητα , ενώ στόχος μας είναι να νοικοκυρέψουμε την επιχείρηση και να εξορθολογήσουμε το κόστος στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Γιώργος Κυπαρισσίδης-Κοκκινίδης.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΒΖ, Δημήτριο Γιαννακίδη, η τιμολογιακή πολιτική θα είναι ίδια με την περσινή.

Από τη μεριά τους οι αγρότες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, καθώς όπως είπαν, μέχρι και σήμερα μένουν απλήρωτοι, ενώ δεν έχουν υπογράψει τη σύμβαση της νέας χρονιάς.

«Πώς να πείσουμε τους αγρότες να καλλιεργήσουν τεύτλα , αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί οι πληρωμές του προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης των ετών 2013 -2014 στους δικαιούχους» δήλωσε ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Σερρών Χρήστος Βαρούτης.

 «Η παρακίνηση για τους αγρότες είναι το τιμολόγιο που βγήκε, συν τη συνδεδεμένη που θα ισχύει από φέτος και θα είναι περίπου από 50 -55 ευρώ το στρέμμα. Το τιμολόγιο είναι ακριβώς το περσινό και δεν έχει αλλάξει τίποτα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ Δημήτριος Γιαννακίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ