«Εξαπατημένος» & «Εξοργισμένος» δηλώνει ο Δήμαρχος Σερρών με τα ανταποδοτικά έργα του ΤΑΡ!

«Εξαπατημένος» & «Εξοργισμένος» δηλώνει ο Δήμαρχος Σερρών με τα ανταποδοτικά έργα του ΤΑΡ!

Σε καταγγελία κατά της εταιρείας διαχείρισης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, προχώρησε το πρωί της Δευτέρας (5/2) ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης αμέσως μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Σερρών παρουσία εκπροσώπων του ΤΑΡ και υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου.

Δήμαρχος Σερρών: Αθέτηση υποσχέσεων

Ο Πέτρος Αγγελίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ κατήγγειλε τον ΤΑΡ για αθέτηση των υποσχέσεων για έργα που θα υλοποιούσε η Εταιρεία στο δήμο και συγκεκριμένα από τις περιοχές που διέρχεται ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου.

Ο δήμος Σερρών από το ΤΑΡ στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης θα λάμβανε το πόσο των 600.000 ευρώ με την μορφή έργων στις Σέρρες αλλά και στις τοπικές κοινότητες του Δήμου.

«Είμαστε ικανοποιημένοι για τα έργα που έχουν γίνει αλλά νοιώθουμε εξαπατημένοι διότι δεν ολοκληρώθηκε η συμφωνία με τον ΤΑΡ»

δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης.

Η διαφορά έγκειται στην δημιουργία πολιτιστικών κέντρων στο Κωνσταντινάτο στην Μονοκλησια και στο Μητρούση καθώς και μια ανάπλαση στην Ανω Καμήλα.

ΤΑΡ: Εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός των 600.000ευρώ

Από την πλευρά του οι εκπρόσωποι του ΤΑΡ είπαν ότι ο προϋπολογισμός που είχε προγραμματιστεί, δηλαδή τα 600.000 ευρώ, εξαντλήθηκε και δεν μπορούν να γίνουν αυτά τα έργα.

Η διαφορά είναι σύμφωνα με τον δήμαρχο, είναι 50.000ευρώ τα οποία η εταιρεία ΤΑΡ λέει ότι αυτή τα διέθεσε σε μια εκδήλωση στον Δημο Σερρών, με τον Δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη να δηλώνει άγνοια γι’αυτή την εκδήλωση.