Εξαρθρώθηκε στις Σέρρες εγκληματική οργάνωση 19 ατόμων με δίκτυο ναρκωτικών στην Β.Ελλάδα

ότι η εγκληματική οργάνωση διακινούσε σημαντικές ποσότητες ηρωίνης αποκομίζοντας το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ μηνιαίως.
ότι η εγκληματική οργάνωση διακινούσε σημαντικές ποσότητες ηρωίνης αποκομίζοντας το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ μηνιαίως.

Μεγάλη επιτυχία για τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών αφού κατόρθωσαν να εξαρθρώσουν εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Συνελήφθησαν δεκαπέντε (15) μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων δώδεκα (12) ημεδαποί και τρεις (3) υπήκοοι Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κατά περίπτωση, δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα
Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία για τέσσερα άτομα που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση, μεταξύ των οποίων και τα δύο ηγετικά μέλη της οργάνωσης
Από την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αποκομίζονταν περίπου 50.000 ευρώ μηνιαίως
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων περίπου ένα (1) κιλό ηρωίνης, ένα (1) πιστόλι, διάφορα χρηματικά ποσά, καθώς και εννέα (9) Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα και μία (1) μοτοσυκλέτα

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά δεκαοκτώ (18) άτομα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Οι κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής, διακίνησης, πώλησης, αγοράς και προμήθειας ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικά: Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες την Τετάρτη 05.02.2014 και πρωινές ώρες της Πέμπτης 06.02.2014, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, δεκαπέντε (15) άτομα, οι οποίοι ενέχονται, κατά περίπτωση, στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, αναζητούνται δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 46 και 49 ετών, οι οποίοι είναι τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης, καθώς ένας άγνωστος ομοεθνής τους, ο οποίος συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν τρίμηνης εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, προέκυψε η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με δομημένη, διαρκή και διεθνή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, τουλάχιστον από τον μήνα Νοέμβριο του έτους 2013, με σκοπό την εμπορία και διακίνηση ηρωίνης.

Οι ποσότητες ηρωίνης εισάγονταν από την Βουλγαρία στην Ελλάδα και ακολούθως παραλαμβάνονταν από διάφορα σημεία και διοχετεύονταν σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Εκτιμάται ότι η εγκληματική οργάνωση διακινούσε σημαντικές ποσότητες ηρωίνης αποκομίζοντας το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ μηνιαίως.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών και με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, καθώς και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών , συνελήφθησαν έντεκα (11) ημεδαποί ηλικίας από 32 έως 46 ετών, (2) υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 31 και 35 ετών, μία ημεδαπή 35 ετών και μία υπήκοος Βουλγαρίας 40 ετών, σε διάφορες περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • ποσότητα ηρωίνης (944,94) γραμμάριων,
 • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (4,54) γραμμαρίων,
 • (54) ναρκωτικά δισκία,
 • ποσότητα μεθαδόνης (49) γραμμαρίων,
 • άγνωστη ναρκωτική ουσία βάρους (8,1) γραμμαρίων,
 • το χρηματικό ποσό των (27.070) ευρώ
 • το χρηματικό ποσό των (100) δολαρίων,
 • το χρηματικό ποσό των (74) λέβα,
 • (70) λίρες Αγγλίας,
 • (1) πιστόλι με (2) φυσίγγια,
 • (27) αβολίδωτα φυσίγγια,
 • (1) σπρέι πιπεριού,
 • (1) ξιφίδιο,
 • (1) σιδερογροθιά,
 • (9) Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα και (1) μοτοσυκλέτα,
 • (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
 • (21) κινητά τηλέφωνα και
 • διάφορα έγγραφα.
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κατα την προσαγωγή των συλληφθέντων
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κατα την προσαγωγή των συλληφθέντων

<

p>Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν με λεωφορείο της Αστυνομίας το πρωί της Παρασκευής 7/2/2014 υπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών. Η αστυνομία είχε αποκλείσει τα δικαστήρια Σερρών για όλο το πρωϊ της Παρασκευής καθώς και την κίνηση στην οδό Μεραρχίας από την οδό Θεσσαλονίκης έως την οδό Αλεξανδρίδη. Ανδρες της ασφάλειας Σερρών διενεργούσαν ελέγχους ταυτότητας σε οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση διαπίστωναν.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών σε εθνικό επίπεδο, αλλά και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής – διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, για την πλήρη διερεύνηση της δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης.