Εξωτερική θερμοπρόσοψη & στεγανοποίηση ταράτσας – Ολοκληρωμένες λύσεις, στην ώρα τους!

Εξωτερική θερμοπρόσοψη & στεγανοποίηση ταράτσας – Ολοκληρωμένες λύσεις, στην ώρα τους!

Εμφανίζει το ταβάνι σας αντιαισθητικά σημάδια μετά από μεγάλες καταιγίδες; Η υγρασία και η μούχλα είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που εμφανίζεται σχεδόν σε όλα τα κτήρια, τα οποία δεν έχουν υποδομές μόνωσης και στεγανοποίησης.

Η ταράτσα είναι το πρώτο σημείο που εμφανίζεται το πρόβλημα μιας και αυτό είναι εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες. Τα προβλήματα είναι συχνά και αν παραμεληθούν από τους ιδιοκτήτες υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν χειρότερα προβλήματα, τα οποία θα φέρουν επιπλέον πολλά έξοδα.

Πως θα καταλάβετε ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα θερμομόνωσης και στεγανοποίησης;

Υπάρχουν κάποια tips για να κατανοήσετε όσο πιο γρήγορα γίνεται ένα πρόβλημα θερμομόνωσης, όμως ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να σας επισκεφθεί κάποιος ειδικός, προκειμένου να κάνει μία «αυτοψία».

  • Αν το ταβάνι έχει σημάδια από υγρασία ή έχει μαυρίλες, το πρόβλημα αφορά κυρίως την έλλειψη θερμομόνωσης. Όταν έχει χαρακτηριστικές κιτρινίλες τότε το ζήτημα αφορά την υγρομόνωση
  • Αν η υγρασία στο ταβάνι παραμένει και τις ημέρες που δεν βρέχει, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι η θερμομόνωση και στεγανοποίηση ταράτσας είναι αναγκαία

Για την στεγανοποίηση ταράτσας επιλέγονται δύο τρόποι. Ο ένας είναι το ασφαλτόπανο και ο άλλος είναι τα επαλειφόμενα.

Θερμοπρόσοψη κτηρίου

Η θερμοπρόσοψη σε κτήριο γίνεται με την τοποθέτηση ειδικών πλακών ανάμεσα στην τοιχοποιία. Το κάθε κτήριο έχει διαφορετικές παραμέτρους που χρειάζεται να ληφθούν υπόψιν προκειμένου να είναι η θερμοπρόσοψη επιτυχημένη. Επιπλέον παράγοντες που παίζουν ρόλο είναι τα ίδια τα δομικά στοιχεία και το τοπικό κλίμα της περιοχής.

Στην ερώτηση γιατί συστήματα εξωτερικής θερμοπρόσοψης οι απαντήσεις, είναι:

  • Εξοικονόμηση ενέργειας
  • Επένδυση προστιθέμενης αξίας
  • Εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου, αφού οι εργασίες αφορούν την τοιχοποιία
  • Αναρίθμητες αρχιτεκτονικές επιλογές

Μην ξεχνάτε ότι για την ορθή αντιμετώπιση του προβλήματος και την επιδιόρθωση κάθε μιας από τις αιτίες εμφάνισης της μούχλας και της υγρασίας είναι απαραίτητη η συμβολή ενός ειδικού συνεργείου. Η έγκαιρη αντιμετώπιση θα σας γλιτώσει από κόπο και από χρήματα.

Περισσότερα, εδώ.