Ευαίσθητοι κροκόδειλοι και… ζωές μ’ άλλη αξία

Ευαίσθητοι κροκόδειλοι και… ζωές μ’ άλλη αξία
Του Νίκου Φαλαγκάρα [nicfalag@yahoo.gr]
Του Νίκου Φαλαγκάρα
[nicfalag@yahoo.gr]

Του [Νίκου Φαλαγκάρα]
Καλημέρα σας, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι και καλό μήνα.
Χρόνια πολλά σ’ αυτούς που γιορτάζουν σήμερα.
Άλλη μια βδομάδα, καυτή, φτάνει στο τέλος της. Σαββατοκύριακο εν όψει… Να το περάσετε λοιπόν όσο μπορείτε πιο ευχάριστα και αποδοτικά. Και να ξέρετε πως ό,τι και να κάνει ο καύσων είναι καταδικασμένος κάποτε να υποχωρήσει.
Ως τότε λοιπόν υπομονή… Και κλάαααμα οι κροκόδειλοι γιατί την… έκανε, αντιστάσεως μη ούσης, ο Μαρινόπουλος, αφήνοντας στο δρόμο χιλιάδες –ανυπεράσπιστους- εργαζόμενους.
Βέβαια το ότι όλοι (μαζί και οι… ευαίσθητοι κροκόδειλοι) γνώριζαν για το από καιρό συντελούμενο έγκλημα, αλλά άλλες ήταν οι προτεραιότητές και οι αγωνίες τους, δεν έχει και τόση σημασία.
Σημασία έχει το ότι τώρα θρηνούν και καταρώνται (ποιον άλλον;) την κακή και ανάλγητη κυβέρνηση που διώκει την… υγιή επιχειρηματικότητα.
Η οποία κυβέρνηση πάντως έχει μεν ευθύνες, αλλά άλλης τάξεως και επιπέδου, που φυσικά ούτε συμψηφίζονται, ούτε αναιρούνται.
Ας πούμε να σπεύσει να βοηθήσει τους εργαζόμενους, ενώ συγχρόνως να λάβει όλα τα μέτρα (νομοθετικά, δικαστικά, διοικητικά κ.λπ.) για να μπουν φυλακή οι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία της επιχείρησης. Επίσης να κατασχεθούν οι περιουσίες τους.

Ζητάω πολλά, ε;

Τίποτα παραπάνω ή παρακάτω απ’ αυτά που θα ίσχυαν και θα εφαρμόζονταν σε μια πολιτεία που σκέφτεται και σέβεται τον εαυτό της και τους πολίτες της.
Όλα λοιπόν οι κροκόδειλοι τα προσφέρουν στον ιερό βωμό της αντιπολιτευτικής σκοπιμότητας.

Όσο για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη,

ο θρήνος είναι βουβός και διακριτικός, καθότι η αξία της ανθρώπινης ζωής δεν είναι παντού ίδια.
Άσε που οι Τούρκοι είναι αμετανόητοι Ανατολίτες και σε ό,τι μας αφορά προαιώνιοι εχθροί.