Ευρωπαίοι Τουριστικοί Παράγοντες και δημοσιογράφοι στην Έκθεση «Έλληνες στη Δημιουργία»

Ευρωπαίοι Τουριστικοί Παράγοντες και δημοσιογράφοι στην Έκθεση «Έλληνες στη Δημιουργία»

Ellines-mylos-2014-DSC_6993ax (1)Εντυπωσιασμένοι από τα εκθέματα και πιο ενημερωμένοι για την διαχρονική πορεία του ελληνικού δημιουργικού πνεύματος δήλωσαν οι 40 Τουριστικοί Παράγοντες και δημοσιογράφοι από δέκα Ευρωπαϊκές χώρες , που επισκέφθηκαν την Έκθεση «Έλληνες στη Δημιουργία» στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΜΥΛΟΣ Θεσσαλονίκης.

Η ξενάγηση κράτησε πάνω από δύο ώρες καθώς οι ξένοι επισκέπτες ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες για τα εκθέματα, σε συνάρτηση με τις ιστορικές περιόδους, αλλά και με τους χώρους, στους οποίους αναφέρονται,όπως π.χ. για το Άγιον Όρος, που προβάλλεται επιβλητικά στην Έκθεση.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν επίσης στους επισκέπτες τα εκθέματα από τις ενότητες της αρχαιότητας (Σπάρτη – Λεωνίδας), της περιόδου του Βυζαντίου με αντικείμενα λατρείας, εικόνες, πανοπλίες κ.λ.π. , του Μεγάλου Αλεξάνδρου με κοσμήματα και αντίγραφα  ευρημάτων από την Βεργίνα,  της  ανεξαρτησίας – 1821 με εξαιρετικές συλλογές όπλων και ενδυμασιών κα της μεγάλης συλλογής των πλοίων από την αρχαιότητα μέχρι και την απελευθέρωση.

«Είναι μια μικρογραφία της ελληνικής καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας ανά τους αιώνες» τόνισε για την Έκθεση η κα Τίτα Στέφα, εκπρόσωπος τουριστικού οργανισμού, που συνόδευε τους παράγοντες και δημοσιογράφους, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονταν από Ιταλία, Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία, Ρωσία, Ουκρανία, Μολδαβία και άλλες χώρες.

Η αποστολή έγινε με πρόσκληση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συμπεριλάμβανε επίσης επισκέψεις σε Πλαταμώνα, Δίον, Βεργίνα, Νάουσα, Πέλλα και Χαλκιδική.

Ωράριο Λειτουργίας Επισκέψεις οργανωμένων γκρουπ από Δευτέρα- Παρασκευή  9.00-14.00   Σάββατο-Κυριακή       10.30-20.00 Εορτές & Αργίες Τηλέφωνα Επικοινωνίας για Οργανωμένες Επισκέψεις (+30) 2310541806 (εσωτ. 1) (+30) 6987106197 (+30) 6936445533