Φ.ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: «Απόδοση συνδεδεμένης ενίσχυσης για το πράσινο σκουλήκι του 2012»

Φ.ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: «Απόδοση συνδεδεμένης ενίσχυσης για το πράσινο σκουλήκι του 2012»

Τη διαβεβαίωση του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων κ.Μάξιμου Χαρακόπουλου, ότι στις περιοχές που επλήγησαν από το πράσινο σκουλήκι το 2012 θα δοθεί  η συνδεδεμένη ενίσχυση παρ’ ότι δεν πληρούν, λόγω της ζημίας, το αναγκαίο πλαφόν για την καταβολή της, είχε η Βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Φωτεινή Αραμπατζή σε επικοινωνία της χθες το απόγευμα, με τον Αναπληρωτή Υπουργό.

Με δεδομένο ότι το μέγεθος της  ζημιάς, που υπέστη η βαμβακοκαλλιέργεια στο Νομό Σερρών είναι κατά πολύ μεγαλύτερη και απ’ αυτή που υπολόγιζε και η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, η Φωτεινή Αραμπατζή ζήτησε τη συνδρομή της Πολιτείας για την άρση της υποχρέωσης της ελάχιστης στρεμματικής απόδοσης για φέτος, προκειμένου να αποδοθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση και να αντιμετωπιστεί το σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα των βαμβακοκαλλιεργητών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής  Ανάπτυξης ανέφερε στη Σερραία Βουλευτή την ανάγκη η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας του Νομού Σερρών να αποστείλει αμέσως επιστολή τόσο προς τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. όσο και προς το Υπουργείο, με την οποία θα περιγράφονται αναλυτικά οι Δήμοι και τα Δημοτικά Διαμερίσματα, που επλήγησαν από το πράσινο σκουλήκι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να “πιάσουν” το πλαφόν για τη συνδεδεμένη ενίσχυση.

“Όσοι καλλιέργησαν, συνέλεξαν και υπέστησαν ζημιά δεν θα πρέπει να ανησυχούν”, κατέληξε ο Αναπληρωτής Υπουργός.

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι η κ. Αραμπατζή συνάντησε το Γενικό Γραμματέα του ΥΠ.Α.Α.Τ. κ. Μόσχο Κορασίδη και αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα αλλαγής του θεσμικού πλαισίου, που αφορά στις προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα ΠΣΕΑ.