Φ.Αραμπατζή: Παράλογη παρακράτηση του συνόλου του ΕΝΦΙΑ από τις επιστροφές εισοδήματος

Φ.Αραμπατζή: Παράλογη παρακράτηση του συνόλου του ΕΝΦΙΑ από τις επιστροφές εισοδήματος

Φωτεινή Αραμπατζή 2012-01Το παράλογο και απαράδεκτο φαινόμενο- της παρακράτησης του συνολικού ποσού του ΕΝΦΙΑ εφάπαξ και προκαταβολικά, από τις επιστροφές εισοδήματος, ΦΠΑ, φόρου πετρελαίου και εκλογικών επιδομάτων, τα οποία έχουν ξεκινήσει να κατατίθενται από αρχές Οκτώβρη στους λογαριασμούς των δικαιούχων – στηλίτευσε, όπως μας ενημερώνει με δελτίο τύπου της, με αιχμηρή Ερώτησή της η Βουλευτής Σερρών της Ν.Δ., κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Την Ερώτηση της κ. Αραμπατζή συνυπογράφουν 23 Βουλευτές της Ν.Δ. και απευθύνεται προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών.

Με επικεφαλής τη Φωτεινή Αραμπατζή, οι 24 «γαλάζιοι» βουλευτές εξαπολύουν δριμεία κριτική σχετικά με:

1ον. Την αδικαιολόγητη καθυστέρηση τριών μηνών στη διαδικασία επιστροφής του ΦΠΑ προς τους δικαιούχους και ειδικά του φόρου πετρελαίου προς τους αγρότες, για τους οποίους είναι ένα αναγκαίο έσοδο προγραμματισμού της αγροτικής τους παραγωγής και

2ον. Την παράνομη και πέραν κάθε λογικής παρακράτηση όλου του ποσού του ΕΝΦΙΑ εφάπαξ και προκαταβολικά από τα ποσά των κάθε λογής επιστροφών τη στιγμή μάλιστα, που η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση την πολυαναμενόμενη και γενναία ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι 24 βουλευτές καλούν τους Υπουργούς να παύσουν τέτοιου είδους πρακτικές  και να επιστρέψουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, τα ποσά, που τους αφαιρέθηκαν.

σ.σ. ουτε μια εβδομάδα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, οι βουλευτές της ΝΔ πράττουν τα … αυτονόητα (για να μην τους πάρουν με τις…πέτρες), στην… ζαλάδα της Κυβέρνησης να μαζέψει χρήμα για τους δανειστές, αγνοώντας την ανέχεια στην οποία έχει οδηγηθεί ο λαός.