Φ.Αραμπατζή vs Ολ.Τελιγιορίδου: «εικονική πραγματικότητα» ή «η σιωπή είναι χρυσός»;

Φ.Αραμπατζή vs Ολ.Τελιγιορίδου: «εικονική πραγματικότητα» ή «η σιωπή είναι χρυσός»;

Διαμάχη με αντικείμενο την αγροτική πολιτική στην Π.Ε. Σερρών ξέσπασε μεταξύ  της Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή και της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου, με αφορμή την διήμερη περιοδεία της τελευταίας στην Π.Ε. Σερρών.

Η Σερραία βουλευτής της ΝΔ έδωσε συνέντευξη τύπου στην οποία επιχείρησε να αποδημήσει την επίσκεψη της Υφυπουργού. Η κυρία Τελιορίδου, δεν άφησε το «γαντι» που της πέταξε η κυρία Αραμπατζή και με δελτίο τύπου απάντησε στα επιχειρήματα της Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ με ιδιίτερα «καυστικό τρόπο»

Φ. Αραμπατζη: Ομολογια αποτυχιαΣ πισω απο την «εικονικη πραγματικοτητα» τηΣ Ολ. Τελιγοριδου

Απαντήσεις σε θέματα στα οποία αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου κατά την επίσκεψή της στις Σέρρες, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου, έδωσε την Δευτέρα 18/3 σε συνέντευξη τύπου η βουλευτής της ΝΔ και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή.

Αναφερόμενη στον χάρτη μειονεκτικών περιοχών και των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, η κ. Αραμπατζή είπε πως ο προκάτοχος του κ. Αραχωβίτη, ο κ. Αποστόλου γνώριζε ότι από τις 10.4.2017 θα έπρεπε να προβούνε στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να καταρτίσουν το νέο χάρτη και να είναι έτοιμος την 1.1.2019.

Το καλοκαίρι του 2018 ξεκίνησε μια 15μερη Fast track διαβούλευση , που σημαίνει – σύμφωνα με την κ. Αραμπατζή ότι η κυβέρνηση άφησε για τελευταία στιγμή ένα τόσο σημαντικό θέμα που θα έκρινε τις χρηματοδοτήσεις των αγροτών (εξισωτική αποζημίωση) .

Στο Νομό Σερρών έμεναν τότε εκτός 86 κοινότητες με τον ισχυρισμό πως αυτές είναι οι οδηγίες από την Ε.Ε , προκλήθηκε μεγάλος θόρυβος από τα επιχειρήματα που ως αξιωματική αντιπολίτευση ορθώθηκαν και αφορούσαν ότι η ΕΕ επ’ ουδενί δεν προβαίνει σε αποκλεισμό περιοχών, καθώς τα κριτήρια άφηναν βαθμούς ελευθερίας, πρώτον με τη δικλείδα του 10% των περιοχών ειδικών μειονεκτημάτων και δεύτερον της ανάγκης να ληφθεί υπ´ όψιν η οικονομική απόδοση όχι ανά Νομό αλλά ανά Δήμο, το τελικό σχέδιο εγκρίθηκε πρόσφατα με μόνο 14 κοινότητες εκτός.

Διερωτήθηκε τελικά ποιο ήταν το σωστό σχέδιο των 86 κοινοτήτων εκτός ή των 14; Κάνοντας λόγο για ομολογία αποτυχίας, ολιγωρίας και προχειρότητας.

Για τα βοσκοτόπια υποστήριξε πως δεν υπάρχει ετοιμότητα και σχεδιασμός, τονίζοντας πως το 2014 η ΝΔ παρέδωσε στην κυβέρνηση μια εθνική διαπραγματευτική επιτυχία, ο σύννομος κοινοτικά πολλαπλασιασμός των βοσκοτοπικών εκτάσεων της χώρας.

Η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ τόνισε πως έπρεπε με βάση αυτή την νομική κατοχύρωση να αποτυπωθούν από την κυβέρνηση οι βοσκοτοπικές εκτάσεις έως στις 31.1.2017, μετατέθηκε έως τις 31.1.2019 και με τροπολογία του Υπουργείου μετατίθεται την εκπόνηση των σχεδίων σ τις 31.1.2021 αφού ξεκινήσει η νέα ΚΑΠ.

«Τα οριστικά σχέδια βόσκησης της χώρας είναι πλήρως ανέτοιμα στη νέα Προγραμματική περίοδο με ό, τι αυτό αρνητικό και επίφοβο συνεπάγεται» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Αραμπατζή η οποία τόνισε παράλληλα πως ρίχνουμε το «μπαλάκι» των ευθυνών στις Περιφέρειες»

«Ελληνοποιήσεις προϊόντων»

«Νομίζω ότι θα έπρεπε να έχουν μάλλον χαμηλά το κεφάλι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα των ελέγχων , υπάρχει το απόλυτο ξεχαρβάλωμα επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους ελέγχους για τις παράνομες ελληνοποιήσεις. Ακόμη και σήμερα αυτή η κοινή υπουργική απόφαση έντασης των ελέγχων και επιβολής ισχυρότερων προστίμων δεν έχει λάβει την αναγκαία υπογραφή από την αρμόδια Υπουργό κ. Παπανάτσιου» είπε η κ. Αραμπατζή

«Δασικοί χάρτες»

Τον προβληματισμό της εξέφρασε μετά τη δήλωση της Υφυπουργού κ. Τελιγιορίδου που όπως είπε η κ. Αραμπατζή , έκανε από τις Σέρρες, ότι στο θέμα των δασικών χαρτών ότι δεν θα αδικηθεί κανένας – σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργού Περιβάλλοντος.

Η βουλευτής της ΝΔ είπε πως σε περιοχές που κυρώθηκαν οι δασικοί χάρτες και υπήρχαν αμφισβητούμενες γεωργικές εκτάσεις που δηλώνονταν ως γεωργικές στο ΟΣΔΕ, οι δικαιούχοι παρότι μπήκαν στην κοστοβόρα διαδικασία ότι οι εκτάσεις είναι αγροτικές, οι άνθρωποι δεν πληρώθηκαν ενώ μπήκαν στη διαδικασία των ενστάσεων, είπε η Σερραία βουλευτής και χαρακτηριστικά ανέφερε την περιοχή των Φαρσάλων.

Στο Ν Σερρών κυρώθηκαν φέτος οι δασικοί χάρτες είπε η κ. Αραμπατζή και προέβλεψε ότι θα συμβεί και εδώ το ίδιο, συμπληρώνοντας πως η κ. Υφυπουργός εάν δεν το γνώριζε η βουλευτής κ. Σταμπουλή έπρεπε να το γνωρίζει για να την ενημερώσει.
Οι προτάσεις της ΝΔ είναι η ολοκλήρωση του κτηματολογίου και ακόμη για όλες τις εκτάσεις που φέρουν τίτλο Ελληνικού Δημοσίου αυτές , χωρίς ενστάσεις έπρεπε να εξαιρεθούνε.

Καυστική απάντηση στην Φωτεινή Αραμπατζή από την Ολυμπία Τελεγιορίδου: «Η σιωπή είναι χρυσός»

Απάντηση σε όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου της βουλευτού Σερρών και Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ Φωτεινής Αραμπατζή, δίνει με δελτίο τύπου η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου αναφέροντας τα εξής:

«H βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Αραμπατζή σε μια προσπάθεια να κάνει το άσπρο μαύρο, σε συνέντευξη της, για να «αποδομήσει» τάχα μου , την πετυχημένη από κάθε άποψη επίσκεψη μου στην Π.Ε. Σερρών προέβη σε δηλώσεις χωρίς προφανώς να γνωρίζει το ρητό ότι «η σιωπή είναι χρυσός».

Στην περιοδεία μου στις Σέρρες προσπάθησα να μιλήσω για το σήμερα και το αύριο του αγροτικού κόσμου και να μην κάνω αναφορές στο παρελθόν και να αποφύγω να αναφερθώ στις εγκληματικές παραλείψεις και λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης.

Μετά όμως από τις ατεκμηρίωτες δηλώσεις και ψέματα της κ. Αραμπατζή οφείλω να απαντήσω.

• Για την ΕΒΖ, να θυμίσουμε την κ. Αραμπατζή ότι ήταν η δική της κυβέρνηση της ΝΔ που την έκλεισε, αφήνοντας τους εργαζόμενους με ένα αβέβαιο μέλλον. Εμείς με τροπολογία διασφαλίσαμε τον εργασιακό βίο των εργαζομένων και το 2015 διαθέσαμε 30 εκ. ευρώ ως ένεση ζωής για την βιομηχανία.

Να της θυμίσουμε επίσης ότι παρόλο που η ΕΒΖ ήταν μια χρεωμένη επιχείρηση δεν πέρασε στην «κακή» Αγροτική τράπεζα αλλά στην λεγόμενη «καλή». Στόχος της ΝΔ ήταν, να «προικίσουν» με τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΒΖ την τράπεζα Πειραιώς.

Να της θυμίσω επίσης ότι ήταν οι διορισμένες διοικήσεις από την ΝΔ που καταχρέωσαν την ΕΒΖ και οφείλει η ΝΔ και η κ. Αραμπατζή να ζητήσουν τουλάχιστον μια συγνώμη από την τοπική κοινωνία για τα εγκλήματα που διέπραξαν εις βάρος της ΕΒΖ. Η δική μας προσπάθεια είναι η ΕΒΖ να λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των τευτλοπαραγωγών.

• Ξέχασε η βουλευτής Σερρών ότι ήταν η ΝΔ που ξεπούλησε την ΑΤΕ αφήνοντας τον αγροτικό κόσμο στο έλεος των ιδιωτικών τραπεζών , να μην έχουν χρηματοδοτικά εργαλεία ρευστότητας με αποτέλεσμα αυτό να συμπιέζει τους αγρότες.

Ασφαλώς έχει ξεχάσει ότι και η ΝΔ χρωστάει 105.000.000 ευρώ χωρίς τόκους μόνο στην ΑΤΕ και φυσικά το χρέος παραμένει απλήρωτο. Με όρους της αγαπημένης στον κ. Μητσοτάκη και στην κ. Αραμπατζή ιδιωτικής οικονομίας , το μαγαζί της ΝΔ θα έπρεπε να κλείσει και οι ιδιοκτήτες του να κρύβονται.
Αντί αυτού προτίμησαν να κλείσουν την ΑΤΕ και να δυσκολέψουν την ζωή του αγροτικού κόσμου και όχι την δική τους. Είμαστε εμείς που συστήνουμε την Αναπτυξιακή τράπεζα για να τους δώσουμε πίσω , στους αγρότες, τις δυνατότητες που τους αφαίρεσε η ΝΔ με το κλείσιμο της ΑΤΕ.

• Για τους δασικούς χάρτες ισχύει ότι ανέφερα. Στην Ε.Ε. έχουν λύσει τα θέματα αυτά εδώ και 50 χρόνια, στην Ελλάδα δεν προχωρούσε το θέμα για την κατάρτιση των δασικών χαρτών, γιατί κάποιοι συντηρούσαν την διαπλοκή και τις καταπατήσεις εις βάρος του Δημοσίου.

Κανείς αγρότης δεν θα χάσει τα δικαιώματα του. Αυτοί που έχουν καταπατήσει δημόσιες δασικές εκτάσεις ασφαλώς και θα έχουν πρόβλημα. Σε αυτό είμαστε κάθετοι και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω όσο κι αν η ΝΔ διαμαρτύρεται για να κάνει τα ρουσφέτια της στους καταπατητές του δημοσίου.

• Για τις Ελληνοποιήσεις προϊόντων και ιδιαίτερα στο γάλα , η βουλευτής προφανώς δεν παρακολουθεί τα δελτία τύπου του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων ΕΛΓΟ, ΕΦΕΤ κλπ, αν τα παρακολουθούσε θα γνώριζε πως οι έλεγχοι είναι καθημερινοί και τα πρόστιμα επιβάλλονται σε όλους ανεξαιρέτως. Να της θυμίσουμε ότι επί ημερών τους «χάνονταν» στα συρτάρια των υπουργών τους τα πρόστιμα για τους παραβάτες. Τέλος είναι η δική μας κυβέρνηση που αυξάνει τα πρόστιμα στους παραβάτες όταν εν αντιθέσει με την δική τους «χάιδευαν» όσους έκαναν ελληνοποιήσεις προϊόντων.

• Όσο αφορά την εξισωτική για τις μειονεκτικές περιοχές , εδώ ισχύει το εκεί που μας χρωστούσανε μας παίρνουν και το βόδι. Είναι η δική μας κυβέρνηση που με δικές μας πρωτοβουλίες φρόντισε να μην μείνουν εκτός εξισωτικής η συντριπτική πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου της ΠΕ Σερρών.

Ο Κανονισμός 1305/2013 που υπογράφτηκε από την ΝΔ και δέσμευσε την χώρα μας, δεν συμπεριελάμβανε κοινωνικά κριτήρια με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός οι 14 κοινότητες της ΠΕ Σερρών. Αν οι αγρότες αυτών των περιοχών αισθάνονται αδικημένοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αποκλειστικοί υπεύθυνοι γι αυτήν την αδικία είναι η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ που συμφώνησε και υπέγραψε τον κανονισμό 1305/2013.

• Τέλος η βουλευτής Σερρών της ΝΔ δεν αναφέρθηκε καθόλου στην συνέντευξή της και στο δελτίο τύπου που εξέδωσε στα έργα μπαλώματα, στο αρδευτικό Κ3 και αλλού στην ΠΕ Σερρών.

Ας ασχοληθεί με αυτά , να πιέσει τους εκλεκτούς της, στην περιφέρεια να ετοιμάσουν καμιά σοβαρή μελέτη και η κυβέρνηση δεσμεύεται να πραγματοποιήσει το έργο.

Πεδίον δόξης λαμπρόν για να γίνει επιτέλους χρήσιμη στον νομό της»

Advertisements